tilbake
Nyheter Pressemeldinger
Nyheter

DACHSER Köln begynner å levere ved hjelp av elektriske sykler

DACHSERs logistikksenter i Köln har begynt å bruke elektriske sykler ved leveringer i sentrum. I tillegg til å forbedre luftkvaliteten, er dette tiltaket et resultat av det stadig økende antallet hindringer, køer og byggesoner som gjør det vanskelig å bruke vanlige lastebiler i sentrum. Det vil komme kjørerestriksjoner for Kölns lavutslippssone fra 1. april 2019.

Daniel Kopf fra Velocarrier, Oliver Hesse, Operations Manager National, DACHSER Köln, Alexander Haak, General Manager, DACHSER Köln, Yuichi Soga, Team Leader Short Distance, DACHSER Köln</span>

I det siste har en elektrisk sykkel, lakkert i DACHSERs velkjente blå og gule farge, funnet veien i sentrum av Köln. Lasterommet er to meter høyt, og kan romme opptil 250 kg. Elsykkelen kan brukes på alle sykkelstier og enkelte fotgjengersoner, der det er tillatt med sykkel til bestemte tider. Hver morgen ved anlegget som kalles «mikrohub», et lager i nærheten av sentrum, leverer lastebiler fra DACHSERs avdeling i Köln dagens forsendelser. Disse blir levert, en etter en, ved hjelp av den elektriske sykkelen.

En elektrisk sykkel, lakkert i DACHSERs velkjente blå og gule farge

«Erfaringen har vært udelt positiv hittil, og det har også tilbakemeldingene fra kundene våre vært», sier Alexander Haak, daglig leder for DACHSER Köln. «På sikt planlegger vi å bruke enda flere elektriske sykler, og vi kommer også til å bruke elektriske lastebiler for å sikre nullutslipp ved leveranser til mikrohuben. Vi kan naturligvis ikke bruke sykkelen til alle leveransene, men kombinert med en balansert kjøretøymiks mener vi dette er et svært godt, og ikke minst miljøvennlig alternativ.»

Köln legger stor vekt på bærekraftige urbane konsepter, noe Andrea Blome, medlem i komiteen for mobilitet og infrastruktur, forklarer slik: «Trafikkmengden i forbindelse med leveranser har økt i mange år, og derfor er alternative logistikk-konsepter nå viktigere enn noensinne, og det vil de også være i fremtiden. Dette førte til at Köln bestemte seg for å subsidiere innkjøp av sykler til varetransport fra og med januar 2019. Og nå ser vi at et globalt selskap tar det samme initiativet og går foran med et godt eksempel i Köln, noe vi mener er et godt bevis på at bedriftene anser sykkelen for å være et godt alternativ.

Sykkelspesialisten veloCARRIER er en samarbeidspartner i prosjektet. Sammen med DACHSER har selskapet allerede fått sykler for varetransport ut på gatene i Freiburg, Stuttgart og Tübingen. «Köln har mange områder som er tilrettelagt for fotgjengere, og derfor er dette et perfekt sted for å bruke elsykler til den siste delen av vareleveringen», sier Raimund Rassillier, administrerende direktør i veloCARRIER. «Ved å samarbeide med DACHSER spiller veloCARRIER en stor rolle i å bidra til bærekraftige vareleveranser, noe som er en stor utfordring som møtes av stadig større hindringer.»

Innovasjonsprosjektet for distribusjon i byen, hvor DACHSERs logistikksenter i Köln også deltar, arbeider med å utforme en verktøykasse med løsninger for bærekraftige og innovative vareleveringer i tråd med de stadig økende utfordringene i trafikken. DACHSERs avdelinger kan velge ulike tiltak fra verktøykassen, basert på sine behov, for å lage en skreddersydd løsning for sitt eget leveringsområde.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic