DACHSER offentliggjør fremtidens ledergruppe

Det fremtidige Executive Board, som skal ledes av Burkhard Eling, tar over fra og med 1. januar i 2021. Bernhard Simon og Michael Schilling vil delta i Supervisory Board i 2021.

Etter 31 år med tett samarbeid i operasjonelle lederstillinger i DACHSER, vil CEO Bernhard Simon og hans nestleder Michael Schilling, COO Road Logistics, bli medlem av logistikkleverandørens bestyrelse i 2021. Bernhard Simon vil fungere som formann. Burkhard Eling, som tiltrådte DACHSERs Executive Board som CFO i 2013, blir den nye CEO i det familieeide logistikkselskapet 1. januar 2021.

Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (from 1/1 2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (from 1/1/2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development (from 1/1/2021 CDO)
Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (from 1/1 2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (from 1/1/2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development (from 1/1/2021 CDO)

”I slutten av 2020 vil Michael Schilling og jeg videreføre vårt ansvar i ledergruppen til den neste generasjonen av ledere. Dette trekket, som har vært planlagt i lang tid, vil skape ny drivkraft for selskapets fremtid, ”forklarer Bernhard Simon, CEO i DACHSER. “Koronakrisen er absolutt en stor utfordring for hele ledergruppen, men den stiller ikke spørsmålstegn til vår langsiktige strategi. Det som er viktig nå er å gi selskapet videre til en ny generasjon, som starter på toppen. Vi er overbevist om at vi kan styre DACHSER godt gjennom de kommende månedene. Ved å holde vårt eget nettverk stabilt, og forsyningskjedene i gang, vil vi fortsette å betjene våre kunder med pålitelighet og kvalitet. "

I slutten av 2020 vil Michael Schilling og jeg videreføre vårt ansvar i ledergruppen til den neste generasjonen av ledere. Dette tiltaket, som har vært planlagt i lang tid, vil skape ny drivkraft for selskapets fremtid.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Ny Administrerende Enhet: IT & Development

1. januar, 2021 vil Stefan Hohm påta seg ansvaret som Chief Development Officer (CDO) for den nye administrerende enheten, IT & Development, som driver med forskning og utvikling, innovasjonsemner, IT, kontraktlogistikk og globale bransjeløsninger. Alexander Tonn vil bli en del av DACHSERs nye direksjon som COO Road Logistics. Stillingen som CFO vil også bli fylt. Edoardo Podestà vil fortsette å være en del av ledergruppen som COO Air & Sea Logistics.

"Burkhard Eling, Stefan Hohm og Alexander Tonn har gjennom mange år sittet i stillinger med stort ansvar i selskapet, og har spilt en avgjørende rolle i utviklingen av DACHSER i løpet av denne tiden," fortsetter Simon. "Sammen med Edoardo Podestà og vår fremtidige CFO  vil de fra 2021 danne vårt nye Executive Board som ha fokus på følgende områder det neste tiåret: digitalisering kombinert med kundenærhet, bærekraft og mangelen på kvalifisert personell."

Burkhard Eling tiltrer stillingen som CEO og talsperson for hovedstyret 1. januar 2021. 48-åringen ble en del av DACHSERs Executive Board som CFO i 2013. Han var ansvarlig for den verdensomspennende implementeringen av SAP-systemet og formet selskapets overgang til den juridiske formen SE. Han administrerte også hele selskapets strategiske innovasjonsprogram Idea2net. Sammen med Michael Schilling og Bernhard Simon orkestrerte han integrasjonen etter fusjonen til den iberiske logistikkleverandøren Azkar (nå DACHSER Iberia).

Stefan Hohm vil lede en nyopprettet Executive Unit, IT & Development, som CDO (Chief Development Officer) fra og med 1. januar 2021. Som en erfaren leder som har vært i selskapet i 27 år, vil han ikke bare være ansvarlig for forskning og utviklingsemner, men også for videreutvikling av IT, kontraktlogistikk og bransjespesifikke løsninger. 47-åringen startet sin karriere innen kontraktlogistikk hos DACHSER før han overtok ledelsen av avdelingene i Erfurt og Hof, Tyskland. Som Corporate Director siden 2016 har han vært ansvarlig for logistikkleverandørens Research & Development så vel som bransjespesifikke løsninger.

 

Et solid fundament å bygge fremtiden på
Et solid fundament å bygge fremtiden på

Alexander Tonn tiltrer stillingen som COO Road Logistics 1. januar 2021. Tonn har vært i selskapet i over 20 år. Etter sine første lederoppgaver i Memmingen, flyttet Tonn til DACHSERs hovedkontor i Kempten i 2014, hvor han fikk ansvaret for den internasjonale utviklingen av kontraktlogistikk. Siden 2017 har han også ledet European Logistics Germany. Han vil fortsette i denne rollen etter utnevnelsen som COO Road Logistics. Alfred Miller vil beholde sin rolle som Managing Director for Food Logistics.

Det fremtidige ledergruppen fullføres av Edoardo Podestà, som har vært medlem av DACHSERs Executive Board siden oktober 2019 som COO Air & Sea Logistics. Podestà er ansvarlig for den globale luft- og sjøfraktvirksomheten samt jernbanetjenester mellom Europa og Kina. Han er også leder av forretningsenheten ASL Asia Pacific.

Burkhard Eling, Stefan Hohm og Alexander Tonn har gjennom mange år hatt stillinger med stort ansvar i selskapet, og har spilt en avgjørende rolle i utviklingen av DACHSER i løpet av denne tiden.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Et solid fundament å bygge fremtiden på

Bernhard Simon har vært medlem av DACHSERs Executive Board siden 1999, og har ledet det familieeide selskapet som aksjonærrepresentant siden 2005. Selskapets sterke vekst og internasjonalisering skyldes i stor grad Simons innsats. Under hans ledelse har DACHSER utviklet seg til å bli en av de mest anerkjente logistikkleverandørene i Europa, og over hele verden.

Michael Schilling kom inn i DACHSERs Executive Board i 2002. Siden den gang har han bygd opp et av de mest effektive stykkgodsnettverkene i hele Europa. Med disse prestasjonene har han vært, og er fortsatt, drivkraften bak bærekraftig vekst av internasjonale transport- og kontraktlogistikktjenester. De standardiserte prosessene, IT-systemene og IT-plattformene som er utviklet under hans ledelse, danner grunnlaget for kvaliteten og påliteligheten som kjennetegner DACHSERs posisjonering på logistikkmarkedet.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic