Nyheter

DACHSER organiserer transport med direktegående godstog langs Den nye Silkeveien

DACHSER Rail Services transporterer kjemiske produkter fra Ludwigshafen i Tyskland til det kinesiske markedet på halve tiden.

DACHSER Rail Services transporterer kjemiske produkter til Kina.

BASF ga sin mangeårige logistikkleverandør DACHSER ansvaret for å håndtere det første direktegående godstoget til Kina. Toget, bestående av 42 containere, som fraktet BASF-produkter ankom den kinesiske byen Xi'an. DACHSER tok seg av planleggingen, inkludert koordinering med togoperatøren RTSB GmbH, fortolling samt distribusjon av varene i Kina.

Fra KTL Kombi-Terminal Ludwigshafen, via Polen, Hviterussland, Russland og Kasakhstan, tok det direktegående godstogets reise til Kina bare 14 dager. Dette er mer enn to uker raskere enn hva reisen ville ha tatt med et containerskip. Jernbanetransport via Den nye Silkeveien er spesielt interessant for kjemiske selskaper, hvis produksjonssteder ligger på landet i Kina, langt vekk fra havnene.

KTL-terminalen i Ludwigshafen spiller en viktig rolle i BASFs logistikkkonsept. Terminalen fungerer som et knutepunkt, hvor BASF pakker europeisk last og laster containerne på togene. Tysklands største innlandsterminal ligger rett ved siden av BASFs hovedanlegg. Opptil 30 tog på vei til over 20 økonomiske sentre over hele Europa går fra terminalen hver dag.

Fordi sporvidden varierer i størrelse langs ruten, blir containerne lastet på forskjellige tog i den polske landsbyen Małaszewicze og ved den kasakhstanske grensen til Kina. Med en høyde på cirka 12 meter, er containerne hovedsakelig lastet med granulater, drivstofftilsetningsstoffer og katalysatorer. Togets endelige destinasjon var byen Xi'an i det sentrale Kina.

Derfra håndterte DACHSER North China fortolling og distribusjon av BASF-varene til sine mottakere med lastebil. I oppstartsfasen er det planlagt flere togavganger fra Ludwigshafen til Xi'an.

"Raskere enn sjøfrakt, billigere enn flyfrakt, lett å planlegge, og pålitelig: når det gjelder å oppfylle visse logistikkkrav, er jernbanetransport til Kina langs Den nye Silkeveien et utmerket alternativ til luft- og sjøfrakt som tilfører verdi," forklarer Thomas Krüger, Managing Director, DACHSER Air & Sea Logistics EMEA. "Etterspørselen etter DACHSER Rail Services vokser hele tiden, og vi er spesielt glade for at en global markedsleder som BASF har tillit til våre løsninger."

Bringer et langvarig partnerskap til et nytt nivå

I flere tiår har DACHSER samarbeidet tett med BASF for å transportere kjemiske produkter på paller rundt i Europa, og for å lagre dem trygt. DACHSER driver to varehus for farlige materialer: én i Ungarn og én i Romania. Begge oppfyller de høyeste sikkerhetsstandardene, og deres ytelse har blitt evaluert i samsvar med SQAS. «Det første toget til Xi'an har tatt logistikksamarbeidet med BASF til et nytt nivå», sier Michael Kriegel, Department Head for DACHSER Chem-Logistics. DACHSERs bransjeløsninger kombinerer standardiserte logistikktjenester og ekspertise innen håndtering av farlig gods i et globalt nettverk med skreddersydde løsninger for kunder fra den kjemiske industrien.

Kontakt Julie Sørum Communications Coordinator Nordic