tilbake
Nyheter Pressemeldinger
Pressemeldinger

DACHSER passerer 30 000 medarbeidere

Per første september har logistikkleverandøren DACHSER flere ansatte enn noen gang: 30 500 mennesker rundt om i verden er ansatt i det familieeide selskapet.

DACHSER passerer 30 000 medarbeidere
DACHSER passerer 30 000 medarbeidere

Økonomien fortsetter å blomstre, og det har ringvirkninger inn i arbeidsmarkedet: Logistikkleverandøren DACHSER har nå det største medarbeiderantallet siden selskapet ble grunnlagt. Ved utgangen av 2017 hadde selskapet 29 098 ansatte. Nå, bare seks måneder senere, har dette tallet steget med rundt 5 prosent. «Mennesker er og vil fortsette å være vår viktigste ressurs», sier CEO Bernhard Simon. «Det er tross alt medarbeiderne våre som baner veien mot en sammenkoblet og globalisert økonomi, som organiserer lagrings- og leveringsprosesser som spenner over hele verden, og som er ansiktet vårt ovenfor kundene.»

Mennesker er og vil fortsette å være vår viktigste ressurs

Bernhard Simon, CEO DACHSER SE

Familieselskapet får nok en gang toppkarakter også for opplæringsprogrammet sitt. Til sammen 732 unge mennesker fra hele Tyskland har bestemt seg for å begynne karrieren hos DACHSER – det er 5 prosent fler enn året før. I alt lærer DACHSER opp 1 757 lærlinger og studenter på landsbasis. Utenfor Tyskland gjennomgår 41 potensielle logistikkspesialister for tiden et opplæringsprogram for å bli «DACHSERs spedisjons- og logistikkspesialister.» De mest populære valgene for praktikanter er speditør- og logistikkagent, lagerkontorist og yrkessjåfør.

Trening

«Som den tredje største bransjen i Tyskland kan logistikk by på et bredt spekter av utfordrende karrieremuligheter med løfte om en lys fremtid», sier Vera Weidemann, Head of Corporate Human Resources hos DACHSER. «I vår bransje er det kvalifisert personale som er den begrensende faktoren for vekst. Det er derfor vi trenger godt opplærte og motiverte medarbeidere, nå mer enn noensinne.» Krevende, men effektiv opplæring er en del av bedriftskulturen hos familieeide DACHSER: Opplæringsfrekvensen ligger på rundt 10 prosent. Selskapet er dessuten i samsvar med sitt samfunnsansvar når de ansetter praktikanter som fullfører programmet.