tilbake
Nyheter Pressemeldinger
Nyheter

DACHSER sponser parasvømmer

Ida Andersson Wulf er parasvømmer på elitenivå. Hun ble født med en sjelden diagnose som innebærer at hun stort sett er bundet til rullestolen i hverdagen – men i vannet er hun som en fisk.

I 2017 svømte hun seg til to medaljer i verdenscupen.
I 2017 svømte hun seg til to medaljer i verdenscupen.

I begynnelsen av august ble World Para Swimming European Championships arrangert i Dublin i Irland. Både danske, svenske og norske idrettsutøvere reiste til Irland i håp om å bli europamestre. En av disse utøverne var Ida Andersson Wulf fra Trelleborg helt sør i Sverige. Med en sponsoravtale med DACHSER i badehetta var hun klar for mesterskapet, og det var ingenting i veien med ambisjonene.

«Ida er blant de beste på sitt område», sier Allan Wolter, Branch Manager European Logistics ved DACHSER Swedens kontor i Malmø. «Hun er en kommende medaljør, og en av Sveriges store svømmehåp – noe som vi hos DACHSER ønsker å støtte.»

«I vannet er jeg som en fisk»

Den tjue år gamle utøveren jobber deltid som svømmeinstruktør ved VNSK svømmeklubb i Vellinge, i tillegg til at hun trener fem til seks dager i uken. Ida Andersson Wulf er født med en sjelden diagnose som kalles opticus hypoplasi.

«Det er en misdannelse i hjernen som har skadet noen av sentrene i hjernen. I mitt tilfelle gir dette seg uttrykk i min fysiske funksjonshemming, som lenker meg til rullestolen mesteparten av tiden», forteller Ida. «Men i vannet er jeg som en fisk. Jeg trenger bare hjelp i konkurranser og turneringer, og bare ved starten.

 

Det er viktig å støtte paralympiske idrettsutøvere, og vi er veldig stolte over å gi Ida litt hjelp underveis – hun er et levende bevis på at du definitivt kan utrette store ting selv om du bare tilfeldigvis er født med en viss diagnose.

I 2017 svømte hun seg til to medaljer i verdenscupen. For Allan Wolter har det stor verdi å støtte Ida. Hun har allerede skapt flotte resultater for seg selv og for Sverige, og hun er på alle måter et veldig godt forbilde.

«Det er viktig å støtte paralympiske idrettsutøvere, og vi er veldig stolte over å gi Ida litt hjelp underveis – hun er et levende bevis på at du definitivt kan utrette store ting selv om du bare tilfeldigvis er født med en viss diagnose», sier Allan Wolter.

Ida Andersson Wulfs neste mål: verdenscupen i Malaysia 2019 og de paralympiske leker i Tokyo 2020
Ida Andersson Wulfs neste mål: verdenscupen i Malaysia 2019 og de paralympiske leker i Tokyo 2020

Verdenscup i Malaysia og paralympiske leker i Tokyo

Den unge svenske utøveren har flere mål i sikte.

«Jeg har svømt mesteparten av livet. I utgangspunktet var tanken bare å få litt mosjon på en annen måte enn gjennom den vanlige rehabiliteringen, men jeg elsket å være i vannet, og jeg fortsatte å svømme», sier Ida. «I Sverige er det bare noen få turneringer for funksjonshemmede, så hvis du ønsker å bli bedre, må du krysse grensene og ut i Europa.»

Derfor er Ida Andersson Wulfs neste mål å delta på verdenscupen i Malaysia i 2019, og deretter i de paralympiske leker i Tokyo 2020 – noe Ida selv beskriver som sitt livs reise. Med støtte fra DACHSER svømte hun også inn til personlig rekord i EM i Dublin.