tilbake
Markedsinformasjon Nyheter

Flyfrakt: Fortsatt forstyrrelser på kinesiske flyplasser

Den nåværende nedstengningen i Shanghai fører til ytterligere forstyrrelser i forsyningskjeder for flyfrakt til og fra det nordlige Kina.

Flere store flyselskaper, som blant annet China Southern Airlines (CZ), China Cargo Airlines (CK) og China Eastern Airlines (MU) har meddelt at alle flyreiser til Shanghai (PVG) og til Zhengzhou (CGO) blir innstilt inntil videre. Dette har en stor innvirkning på kapasiteten til disse viktige handelsveiene, som også begynner å påvirke andre flyplasser i Asia.

Myndighetene i det større Shanghai-området har iverksatt økte covid-19-tiltak, som påvirker den operative håndteringen ved Shanghai Pudong lufthavn. Dette betyr blant annet at forsendelser som har ankommet flyplassen ikke blir håndtert på grunn av begrenset kapasitet, og står overfor store forsinkelser. Flere flyselskap har derfor bestemt seg for å ikke fly ekstra last inn i Shanghai og Zhengzhou.

Denne utviklingen har resultert i økende bruk av alternative flyplasser (som Beijing, Chengdu, Qingdao og Nanjing, men også flyplasser i Sør-Kina) i tillegg til bruk av veitransportnettverket. Flere av de alternative flyplassene har allerede, eller er på vei til å nå, kapasitetsgrensene sine.

På nåværende tidspunkt er det ikke mulig å si noe om hvor lenge denne situasjonen vil vare, eller når flyselskapene vil gjenoppta regelmessige flygninger mellom Nord-Kina og Europa. Alle de store økonomiske sentrene i Nord-Kina påvirkes i økende grad av viktige industribyer som Ningbo, Suzhou, Beijing, Tianjin, Shanghai, Dalian, Jinan, Wuhan, Qingdao, Shenyang og Changchun.

DACHSER følger utviklingen av situasjonen tett og vil gjøre sitt beste for å sikre så sømløse leverandørkjeder som mulig. Har du spørsmål må du gjerne kontakte din lokale representant hos DACHSER som kan gi deg informasjon om forsendelser og mulige alternative ruter.

Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com