Nok en resultatrekord for DACHSER Norway

Også i år fortsetter DACHSER Norway sin imponerende vekst, og selv om koronapandemien forårsaket turbulente markedsforhold, kan logistikkselskapet fremvise et sterkt årsresultat. Resultatet før skatt har nemlig økt med nesten 70 prosent fra 23,1 millioner kroner i 2019 til drøye 39,3 millioner kroner i 2020.

Rekordhøyt resultat for 2020
Rekordhøyt resultat for 2020

Til tross for et uforutsigbart og krevende år preget av koronapandemien, har DACHSER Norway klart å generere et fantastisk resultat. Dette beviser, ikke bare verdien av lojalitet, men også hvor viktig det er å takle utfordringer i felleskap når krisen rammer.

2020 er et år ingen av oss vil glemme. Jeg er ekstremt imponert over den solidariteten og lojaliteten alle har utvist. Hadde det ikke vært for den unike lagånden, og det enestående engasjementet blant de ansatte, ville resultatet sett helt annerledes ut.

Armend Krasniqi, General Manager hos DACHSER Norway

Det er nemlig evnen til å gå sammen om å støtte kunder og samarbeidspartnere gjennom krisen som gjorde at DACHSER Norway ikke trengte å gå på kompromiss med verken kvalitet eller god service. Selv om pandemien medførte betydelig utfordringer, ble selskapets evne til å unngå kvalitetsbrister, og til å opprettholde den gode produktiviteten ikke påvirket. Logistikkleverandøren var til enhver tid fullt operasjonell takket være godt samarbeid mellom ansatte, kunder og samarbeidspartnere.

Armend forteller at dette har ledet til god kundelojalitet, og at de har kunnet fortsette med en kontinuerlig tilførsel av nye kunder gjennom hele året. Ved å holde en stødig kurs mot målet deres om å styrke markedsposisjonen på det norske markedet, har organisasjonen økt resultatet før skatt med nesten 70 prosent.

 «Forretningsaktiviteten gjennom det siste året har vært sterkt varierende, og det har vært utfordrende å henge med i svingene. Vi har imidlertid klart å beholde overblikket og tenke fremover. Vi er målrettet, og viker ikke fra strategien vår om å levere kvalitet og pålitelighet. Jeg tror det er denne innstillingen som gjør at kunder velger oss igjen og igjen,» forklarer Armend.

Solid grunnlag og fleksibilitet

Store deler av grunnen til at DACHSER Norway har klart seg godt er at bedriften har hatt et solid grunnlag å bygge videre på fra 2019, og at selskapet har kunnet lene seg på et fleksibelt, europeisk stykkgodsnettverk. Samtidig passer logistikkselskapet på å ta høyde for de økende kravene som stilles med tanke på klimavern og bæredyktige logistikkløsninger.

Logistikkleverandøren inngikk allerede i januar 2020 miljøsamarbeidet, Næring for klima, med Oslo kommune. I løpet av året har DACHSER Norway prøvd å leve opp til kravene som stilles av både myndigheter og kunder, og i september 2020 introduserte de 2 nye VW eCrafters som skulle levere forsendelser direkte til varemottakere inne i Oslo sentrum. Dette initiativet har vist seg å være en stor suksess, og er et tilbud bedriften gleder seg til å utvikle videre.

Forventninger til 2021 og fremadrettede mål:

«Gjennom 2020 har vi holdt en stødig kurs mot målet vårt om å være den foretrukne stykkgodspartneren i Norge som aldri går på kompromiss med kvalitet. Dette ønsker vi å fortsette med. Vi kommer også til å forbli en trygg arbeidsplass hvor de ansatte kan føle at de blir tatt vare på, og vi skal beholde den gjensidige lojaliteten. 2020 har satt oss på prøve, men vi har kjempet hardt, og har bevist overfor oss selv, overfor våre kunder og overfor våre samarbeidspartnere at solidaritet og lojalitet trumfer det meste i krisetider,» avslutter Armend.

Pressemelding DACHSER Norway 2021 PDF (0,03 MB)
Kontakt Julie Sørum Communications Coordinator Nordic