Ny oppdatering vedrørende spredningen av COVID-19-viruset

I det følgende vil du kunne finne informasjon rund tiltakene vi skal iverksette for å forhindre spredning av COVID-19-viruset (også kjent som coronaviruset) i DACHSER-organisasjonen. Du vil også kunne finne informasjon vedrørende den nåværende statusen for operasjonelle aktiviteter og eventuelle innvirkninger på forsendelser.

Med tanke på den nåværende situasjonen er spesifikke retningslinjer for oppførsel og forholdsregler blitt rullet ut i den globale DACHSER-organisasjonen. Tiltakene som skal iverksettes inkluderer etablering av et sentralt rapporteringsstyringssystem, regelmessig vurdering av situasjonen og implementering av ytterligere tiltak i henhold til situasjonen. Vi har også intensivert relevante tiltak i forhold til den eksisterende hygieneinnsatsen (medarbeidere, operasjonelt og prosesshygiene).

I tillegg til disse interne tiltakene, overholder DACHSER alle offisielle forskrifter. I tilfelle av begrensninger pålagt særlige lokasjoner, har vi utarbeidet beredskapsplaner som er klare til å bli implementert. Slik sikrer vi at nettverket vårt kan fortsette å fungere.

COVID-19-viruset har spredt seg raskere enn tidligere forventet, noe som har resultert i at regjeringene i Skandinavia har iverksatt nye tiltak for å begrense ytterligere smittespredning. Regjeringene oppfordrer blant annet befolkningen til å jobbe hjemmefra så vidt man har mulighet til dette, i et forsøk på å unngå spredning av viruset via arbeidsplasser. Skoler holder i stor grad stengt  i den kommende periode, og større forsamlinger frarådes. Dette får betydning for fri bevegelighet, hvilket gjør logistikkarbeid utfordrende både nasjonalt og internasjonalt.

Hos DACHSER tar vi selvfølgelig COVID-19 på alvor, og vi følger de lokale myndighetenes anbefalinger i både Danmark, Sverige og Norge. Vi tar lokale forholdsregler i alle skandinaviske filialer, vi begrenser muligheten for at større grupper av medarbeidere samles på samme sted, og vi oppfordrer til god håndhygiene blant medarbeidere og samarbeidspartnere. I tillegg gjør vi vårt beste for å holde forsyningskjeden din i gang, og kommer med løpende informasjon vedrørende nye lokale tiltak eller utfordringer.

For å kunne vedlikeholde sømløse prosesser, er vi avhengige av å kunne samarbeide med alle parter involvert i forsyningskjeden. Dette innebærer blant annet å kunne samarbeide effektivt med lastebilsjåfører, slik at de også vil være i stand til å overholde strengere hygieneforskrifter. Vi har også informert lastebilsjåførene om vår hygieneprotokoll, og har satt frem hånddesinfeksjonsmidler på alle avdelinger.

Vi gjør vårt beste for å opprettholde forsyningskjeden din, og for å forhindre at forsendelser blir forsinket. Hvis forsyningskjeden din skulle bli påvirket som følge av kontroller, flykanselleringer eller lignende, vil vi jobbe med å finne alternative måter å sende varene på. Vi ønsker samtidig å påpeke at leveringstidene for forsendelser kan forlenges. Imidlertid gjør tiltakene vi har implementert så langt at vi føler oss godt rustet til å håndtere dagens situasjon. For at dette skal kunne fortsette, er det imidlertid viktig at vi opprettholder tett koordinering med kundene våre.

Dersom du har spørsmål vedrørende forsendelsene dine, så er du velkommen til å kontakte din lokale DACHSER-representant.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic