tilbake
Nyheter Pressemeldinger
Nyheter

P Meidell og DACHSER bidrar i kampen mot COVID-19

God hygiene reduserer risikoen for smitte betydelig. Derfor er DACHSER opptatt av å kunne bruke logistikkløsningene sine til å levere desinfiserende produkter til Norge på en rask, effektiv og trygg måte.

P Meidell og DACHSER bidrar i kampen mot COVID-19
P Meidell og DACHSER bidrar i kampen mot COVID-19

Koronakrisen har satt sitt preg på oss alle, og det er svært viktig at hver enkelt av oss gjør alt vi kan for å forhindre smitten i å spre seg for fort. Dette innebærer blant annet å opprettholde en god hygiene, noe som enkelt kan oppnås via flittig bruk antibakteriell hånddesinfeksjon, populært kalt "Antibac".

Som logistikkpartneren til P Meidell, et nesten 130 år gammelt selskap med lange tradisjoner som leverandør innen mekanisk industri, har DACHSER begynt å frakte Viro-Protect, en antibakteriell håndsprit for desinfisering, hele veien fra Sveits til Norge via DACHSERs europeiske logistikknettverk.

P Meidell snur seg raskt rundt

Som en veletablert og familieeid bedrift har P Meidell alltid vært opptatt av å ta samfunnsansvar. Derfor har P Meidell valgt å bidra aktivt i kampen mot koronapandemien ved å utvide samarbeidet med sin sveitsiske produsent STRUB som vanligvis produserer kjølevæske, men som under pandemien også har startet å produsere produkter for desinfeksjon. P Meidell har startet å importere disse produktene i et forsøk på å møte den høye etterspørselen etter Antibac i Norge.

"Vi har fulgt med på utviklingen hele veien, og har alltid gjort vårt ytterste for å være en god samarbeidspartner for våre kunder. I dette tilfellet har vi snudd oss raskt rundt og respondert på en etterspørsel etter denne type produkter, både blant eksisterende og nye kunder. Selv om det er lite fortjeneste i disse produktene, er det likevel svært meningsfullt for oss å kunne bidra i den situasjonen vi alle står midt oppe i." Asgeir Bakken, daglig leder av P. Meidell AS.

Transporten av Viro-Protect-produktene foregår raskt og effektivt da DACHSER kan stole på et sømløst veinettverk og erfarne medarbeidere som er godt kjent med europeiske tollregler. Dette er ekstremt viktig i en situasjon som denne, hvor det er stor etterspørsel etter hygieneprodukter, og håndteringen av forsendelser er nødt til å foregå trygt, men raskt.

"Vi synes dette var en fin mulighet for oss til å bidra til bekjempelsen av koronapandemien, og vi synes det er flott å se at det er så mange som har innsett viktigheten av å hjelpe hverandre," sier Rigmor Dahl, logistikkansvarlig hos P. Meidell AS. "Fordi det er så viktig at disse produktene når frem fortest mulig, er vi glade for at forsendelsene blir levert raskt, og at alle transportmessige utfordringer blir håndtert for oss. Nå gjelder det bare å stå sammen og samarbeide, slik at vi alle kan komme oss gjennom denne krisen på best mulig måte!"

DACHSER leverer Viro-Protect til P Meidell
DACHSER leverer Viro-Protect til P Meidell

Effektiv transport

For å effektivisere prosessene langs forsyningskjeden, kombinerer DACHSER forskjellige transporteringsalternativer. Avhengig av forsendelsens størrelse, så veksler logistikkleverandøren mellom direkte transportruter fra Sveits til Norge, og ruter hvor Viro-Protect-produktene blir omlastet ved forskjellige DACHSER-terminaler underveis. Forsendelsene blir sendt videre hurtigst mulig, og senest samme dag.

"Vi er utrolig glade for at vi har muligheten til å hjelpe P Meidell med prosjektet deres, og vi vil gjøre vårt aller beste for at forsendelsene med Viro-Protect når frem på en effektiv og trygg måte." Benjamin Fjellheim, Sales Manager European Logistics Vinterbro.

Om P Meidell: 

Siden sin oppstart som en maskinforretning i 1891 har P Meidell utviklet seg til å bli en komplett leverandør av maskiner, rekvisita og annet tilbehør til metallbearbeidende industri i Norge. Bedriften eies av tredje generasjon Meidell, og er i dag kjent som en av landets eldste og mest kjente bedrifter i bransjen.

Kontakt Julie Sørum Communications Coordinator Nordic