Pressemeldinger

Robert Erni blir CFO i DACHSER

Den 54 år gamle sveitsiske statsborgeren Robert Erni vil med virkning fra 1. januar 2021 overta som CFO etter Burkhard Eling, som blir CEO i det familieeide selskapet.

DACHSER utnevner en CFO med erfaring fra logistikk til å ta over etter Burkhard Eling. Erni starter sin introduksjonsperiode hos DACHSER som Deputy Director 1. september 2020.

Robert Erni, CFO i DACHSER fra 1.1.2021
Robert Erni, CFO i DACHSER fra 1.1.2021

54-åringen kommer fra stillingen som CFO hos den børsnoterte logistikkleverandøren Panalpina, hvor han ledet fusjonen med det danske logistikkkonsernet DSV. I løpet av tiden i Panalpina ledet han flere vellykkede oppkjøpsprosjekter i tillegg til to betydelige SAP-utrullinger med de organisatoriske endringene som disse førte med seg, og støttet dermed selskapets globale vekststrategi. Erni begynte sin karriere i logistikkselskapet Kühne+Nagel, hvor han hadde stillinger i Hong Kong, India, Argentina og USA før han returnerte til hjemlandet Sveits, hvor han hadde ansvaret for den globale kontrollvirksomheten ved selskapets hovedkvarter.

Robert Erni er en ekstremt erfaren CFO som har jobbet i logistikksektoren i over 30 år. Vi er glade for å ha ham i vårt nye Executive Board og ser frem til å jobbe sammen med ham når vi skal håndtere fremtidige utfordringer på en måte som skaper verdi og vekst.

Burkhard Eling, CFO DACHSER

CEO i DACHSER Bernhard Simon, som skal lede selskapets Supervisory Board fra 2021, legger til: «Å være CFO i et familieeid selskap som DACHSER dreier seg om mye mer enn å ha kontroll på tallene: Vår CFO pleier nære relasjoner med aksjonærene våre, former strategiprosessen og spiller dermed også en viktig rolle i driftsvirksomheten. I Robert Erni har vi funnet en CFO som fullt ut kan oppfylle disse kravene fra 1. januar 2021 og fremover». 

31 000 medarbeidere og 5,7 milliarder euro i nettoomsetning

Takket være nesten 31 000 ansatte ved 393 lokasjoner over hele verden, klarte DACHSER å generere en konsolidert nettoomsetning på cirka 5,7 milliarder euro i 2019. Samme år fraktet logistikkleverandøren 80,6 millioner forsendelser som til sammen veide 41 millioner tonn. DACHSER har nasjonale representanter i 44 land.

Kontakt Julie Sørum Communications Coordinator Nordic