tilbake
Markedsinformasjon Nyheter

Skreddersydd konsept løser Nilfisks transportbehov i Norden

DACHSER Sweden etablerte en skreddersydd distribusjonsløsning i november 2020, og siden da har DACHSER håndtert henting og levering av Nilfisks produkter til Sverige, Norge, Finland og Danmark. En DACHSER-trailer som er plassert på Nilfisks satellittlager i Trollhättan, byttes flere ganger om dagen, avhengig av volumene.

Skytteltjeneste løser Nilfisks transportbehov i Norden

Nilfisk og DACHSER har jobbet sammen i mange år. I 2020 utvidet selskapene samarbeidet da DACHSER ble distribusjonspartner ved de to nye distribusjonssentrene til Nilfisk: i Trollhättan via DACHSER Swedens logistikksenter i Gøteborg og i Gent via DACHSER Belgium.

Distribusjonssenteret i Trollhättan betjener Norden med et utvalg av de Nilfisk-produktene som har høyest omsetningshastighet. Det innebærer at storparten av Nilfisks distribusjon til de skandinaviske landene kommer fra Trollhättan rett utenfor Gøteborg.

Derfra blir Nilfisks produkter fraktet videre til selskaper over hele Norden. Konseptet omfatter en skytteltjeneste mellom Trollhättan og avdelingen i Gøteborg. Som et ledd i oppsettet tilbyr DACHSER også en dynamisk lastetjeneste. Det innebærer at Nilfisk fyller en hel trailer med varer til den nordiske regionen om gangen etter hvert som ordrene blir klargjort og pakket. Så fraktes varene til DACHSERs avdeling i Gøteborg. Dette skjer hver dag til faste tider, og herfra distribuerer DACHSER Sweden Nilfisks produkter til B2B-kunder i de nordiske landene.

«Jeg er ekstremt stolt over at DACHSER har fått ansvaret for å distribuere Nilfisks produkter over hele Norden», sier Carl-Johan Westas, Branch Manager ved DACHSER Swedens avdeling i Gøteborg. Han er imponert over hvor effektivt begge parter har jobbet med å implementere løsningen og integrere EDI.

«Jeg tror at mange av DACHSERs unike fordeler spiller en avgjørende rolle for Nilfisk: Nærheten vi har til kunden og at alle funksjonene er tilgjengelige i hver avdeling, samt den proaktive håndteringen av hver enkelt forsendelse der vår lokale kundeservice blir varslet hvis en forsendelse ikke forventes å holde den avtalte leveringstiden. Men også på grunn av måten vi beregner godsvolumet på, med bare 150 kilo per kubikkmeter siden alle trailerne våre er dobbeltstablere. Samarbeidet i implementeringsfasen med Nilfisk har vært enestående – de har vist stor profesjonalitet, og vi klarte å sette opp alt fra EDI til leverandører av linjetransport på bare to måneder.»

Linjetransport og tett samarbeid

I tett samarbeid med en lokal partner er DACHSER ansvarlig for henting, lossing og lasting på avdelingen i Gøteborg og for å distribuere Nilfisks produkter. Varene blir palletert på fulle paller og halvpaller, noe som betyr at disse produktene passer perfekt til DACHSERs stykkgodskonsept. Dette harmonerer godt med DACHSERs europeiske linjetransport-konsept, som innebærer daglige avganger på faste linjer fra de skandinaviske landene til destinasjoner over hele Europa.

«Vi samarbeider med en lokal transportør som driver skytteltjenesten mellom Trollhättan og Gøteborg med trailere fra DACHSER», forteller Søren Sivebæk, Operations Manager ved DACHSER Swedens avdeling i Gøteborg. «Varene distribueres fra terminalen vår med linjetransport til resten av Sverige, Finland og Danmark, mens en trailer til Norge lastes direkte – og dette er et konsept som passer kundens behov perfekt», avslutter han.

Kontakt Julie Sørum Communications Coordinator Nordic