Slik påvirker det kinesiske nyttåret logistikken

I 2021 feires det kinesiske nyttåret den 12. februar. Kinesisk nyttår er den største høytiden i Kina hvor folk feirer begynnelsen på det nye året sammen med familien. Den nasjonale høytiden varer en uke og har konsekvenser for de globale forsyningskjedene.
Følgende informasjon gir en oversikt over noen viktige fakta om høytiden og effekten den kan ha på logistikken.

Datoer og viktige fakta

  • 12. februar 2021 markerer starten på det kinesiske nyttåret (oksens år).
  • Den kinesiske høytiden begynner 11. februar og avsluttes 17. februar. Det innebærer at de fleste bedrifter, også DACHSERs avdelinger i Kina, vil holde stengt og ikke åpne igjen før 18. februar.
  • Fabrikker og produksjonsanlegg kan være stengt enda lenger. Produksjonen kan ta en pause allerede en uke før det kinesiske nyttåret, og enkelte fabrikker gjenopptar forretningsaktivitetene først etter en måned.
  • Den lange ferien gjør det mulig for arbeidere i byen å reise tilbake til hjembyen for å gjenforenes med familien, selv om det kanskje ikke er tilfellet i år på grunn av pandemien.

Effekt på forsyningskjeden

  • Den lange ferien i Kina kan føre til forsinkelser i forsendelsene dine på opptil én måned.
  • På grunn av den ovennevnte lukkeperioden i industrien vil det ikke komme noen produksjon fra Kina i minst én uke. Selv om fabrikkene kommer til å starte opp igjen litt etter litt, vil driften ikke være tilbake for fullt umiddelbart.
  • Produksjonen i andre land i Asia vil også bli påvirket ettersom enkelte deler kan komme fra Kina, eller at monteringsprosessene blir gjort der.
  • De fleste leverandører vil fylle opp varelagrene for å dekke den kinesiske nyttårsperioden, noe som gir en topp i lastemengdene før ferien. Det vil også ta litt tid etter høytiden før markedsforholdene blir normalisert.

Vær forberedt

For å unngå unødvendige prisøkninger og forsinkelser, anbefales det på det sterkeste å legge inn bestillinger god tid i forveien. Hos DACHSER kan logistikkekspertene våre hjelpe deg med planleggingen. Diskuter gjerne behovene dine med oss, så kommer vi frem til den beste måten å holde forsyningskjeden din uavbrutt på gjennom det kinesiske nyttåret.

Kontakt Julie Sørum Communications Coordinator Nordic