Transittforbud: Håndtering av situasjonen angående i Frankfurt og Paris

For tiden opplever DACHSERs flyselskapspartner, Lufthansa Cargo, i Frankfurt driftsforstyrrelser på grunn av personalbegrensninger knyttet til covid-19. Samme situasjon har også oppstått for Air France / KLM i Paris. Det er derfor iverksatt følgende tiltak:

Fra og med 26. januar 2022 vil det være et transittforbud ved Lufthansa Cargo i Frankfurt for forsendelser fra Nord-Amerika og Europa. Air France / KLM har blitt tvunget til å gjøre det samme for deres hub i Paris (CDG). I tillegg har Air France / KLM kansellert alle flyvninger fra Paris Charles de Gaulle til Hong Kong frem til 26. mars 2022.

  • Det skal gjøres unntak fra transittforbudet for BUP (Built Unitization Program), BXO (Emergency Solutions) og VAL (verdifull last). 
  • Frakt som allerede er akseptert av Lufthansa, vil bli sendt så snart som mulig. 
  • Frakt som ennå ikke er levert, kan dessverre ikke lenger aksepteres.

DACHSER avstår derfor fra bestilling og fraktplanlegging av relevante transittforsendelser via Frankfurt og Paris for Lufthansa og Air France/KLM nettverket inntil videre. I tillegg godtar ikke Air France / KLM bestillinger av løse gjenstander med sluttdestinasjon Paris (CDG).

Forsendelser med destinasjon Frankfurt kan for tiden fortsatt planlegges og bestilles hos Lufthansa.

I mellomtiden kan transittforsendelsene omdirigeres via andre flyselskaper og partnere innen bakketjenester. DACHSERs integrerte nettverksfunksjoner gjør det dessuten mulig å koble forsendelsene sømløst fra Airfreight Gateway Frankfurt til nettverket til DACHSER Road Logistics for rask videresending over hele Europa til den endelige destinasjonen. 

Situasjonen hos Lufthansa og Air France/KLM tyder på at det kan forventes ytterligere restriksjoner i tjenestene midlertidig både i Frankfurt, Paris og andre steder.

Hvis du trenger mer informasjon eller har spørsmål, er du som alltid velkommen til å ta kontakt med din lokale DACHSER-representant.
 

Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic