Utfordringer og omsorg: Livet som lærling hos DACHSER

DACHSER tilbyr lærlingforløp

Vera Weidemann, Head of Corporate Human Resources hos DACHSER, snakker om hvordan mennesker med talent for logistikk kan komme seg inn i DACHSERs verden.

Vera Weidemann, på hvilken måte kan et lærlingforløp være en døråpner inn til DACHSERs verden?

Vera Weidemann: DACHSER tilbyr en rekke slike lærlingforløp. Det kan være et spesialisert program, eller et mer generelt som favner flere avdelinger. På den måten kan vi tiltrekke oss kvalifiserte unge talenter for å dekke det fremtidige behovet for opplærte medarbeidere og ledere i alle avdelingene våre.

Hvilke kriterier skal søkerne oppfylle og hvilke ferdigheter skal de ha?

Vi er veldig opptatt av personligheten til kandidatene og hvor ivrige de er etter å få kontakt med DACHSER-identiteten. Det er kun de som har en lidenskap, både for selskapet vårt og for logistikk, som kommer gjennom nåløyet. Vi er interessert i mennesker som av natur er svært motiverte, kunnskapstørste og i stand til å reflektere. De skal være  fleksible, tilpasningsdyktige, gode til å kommunisere og ha evne til å forstå abstrakte begreper.

Hvordan ser et lærlingforløp ut, og gir det muligheter for å spesialisere seg?

Et lærlingforløp strekker seg over 2 år. Hver lærling jobber seg systematisk gjennom ulike avdelinger basert på sin egen rotasjonsplan, som er komplett med læringsmål. Programmene byr på intensive utfordringer og oppmuntring, og alle lærlinger har en mentor som støtter dem.

I DACHSER-verdenen kan alle tidligere lærlinger spille på sine egne unike styrker og ambisjoner, fordi selskapet vårt tilbyr utallige muligheter og spennende jobber i det globale nettverket vårt.
 

Takk for intervjuet.

Interview with: Vera Weidemann

Head of Corporate Human Resources hos DACHSER

Kontakt Julie Sørum Communications Consultant Nordic