Karriere Mediaroom

Landprofil DACHSER Norway

Historien om DACHSER illustrerer perfekt hvordan et dynamisk selskap kan utvikle og tilpasse seg i tråd med teknologisk fremgang og påvirkningen av globalisering på logistikkbransjen. DACHSER var tidlig ute med å erkjenne de fremvoksende mulighetene og grep dem med begge hender - og omdannet seg selv fra en lokal speditør til et ledende logistikkselskap.     

I dag står vi for det siste nye i effektive og teknologidrevne logistikkløsninger. Disse baserer seg på den tette integreringen av våre globale transport- and lagringsnettverk, langsiktige partnerskap og konsekvente oppbyggingen av digitale nettverk på globalt nivå. Idet vi inntar en flerkanalstilnærming med en vellykket sammenkobling av alle distribusjonskanaler, tilbyr vi våre kunder et sikkert og pålitelig system for deres mest krevende logistikkbehov.   

Fra begynnelsen av har DACHSERs strategi vært innstilt på bærekraftig vekst i sitt nettverk. Nye regioner og markeder er alltid blitt utviklet gjennom etablering av avdelinger og landorganisasjoner eller oppkjøp av selskaper som kan integreres perfekt inn i det eksisterende nettverket. Vår høyeste prioritet er konsekvent å opprettholde selskapets strategi og verdier.

Viktige milepæler i selskapets historie

2023 - DACHSER kjøper opp matvarelogistikkselskapet Müller, og sikrer dermed det ledende nettverket for matvaredistribusjon i Nederland.

DACHSER planlegger nullutslippsleveringsområder i ti flere byer. Fokuset er primært på europeiske storbyregioner hvor DACHSER er representert av sine egne avdelinger i European Logistics-forretningsenheten.

Med oppkjøpet av fly- og sjøfraktspeditøren ACA International utvider DACHSER sitt eget nettverk til å omfatte seks lokasjoner i Australia og New Zealand.

DACHSER utvider også med to salgskontorer i Sørøst-Asia (Chiang Mai i Thailand & Da Nang i Vietnam).

2022 - DACHSER kjøper opp logistikkprogramvareleverandøren kasasi og styrker sin ekspertise innen telematikk, tilkobling, kunstig intelligens (AI) og tingenes internett (IoT).

DACHSER kjøper de resterende 50 prosentene av aksjene i sine ungarske joint ventures 'Liegl & DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft.' og 'Liegl & DACHSER ASL Hungary Kft'.

2021 - Burkhard Eling starter som CEO i DACHSER. Generasjonsendringen er oppnådd med et nytt Executive Board inn i det nye året.

DACHSER utvider utslippsfri bylevering til elleve europeiske byer. DACHSER Emission-Free Delivery er dermed en del av selskapets langsiktige klimastrategi.

Siden 1. januar 2021 har DACHSER vært medlem av German Hydrogen and Fuel Cell Association (DWV), en interessegruppe som har fremmet den raske markedsintroduksjonen av hydrogen som energibærer og brenselcelleteknologi siden 1996.

2020 - DACHSER setter opp et nytt Executive Board for fremtiden; Burkhard Eling overtar fra 1. januar 2021; Bernhard Simon og Michael Schilling flytter til Supervisory Board i 2021.

2018 - Etter DACHSERs fulle oppkjøp av det italienske matlogistikkselskapet Papp Italia i 2017, gjenspeiles oppkjøpet nå også i navnet: Filialen i Verona i Nord-Italia vil operere under navnet DACHSER Italy Food Logistics S.R.L.

I Stuttgart har DACHSER satt opp et utslippsfritt leveringsområde for generelle vareforsendelser for første gang.

2017 - DACHSER etablerer Enterprise Lab at Fraunhofer IML som supplerer DACHSERs egne forsknings- og utviklingskapasiteter med viktige kompetanser og tilgang til spesialister.

2015 - DACHSER endrer sin juridiske form til en Societas Europaea (SE), og legger dermed grunnlaget for fremtiden. Det er ingen planer om å gjøre dette familieeide selskapet offentlig. De globale styringsstrukturene er tilpasset selskapets størrelse.

DACHSER øker sitt initiativ for profesjonelle sjåfører og implementerer et helhetlig konsept for å sikre fremtidige kvalifiserte yrkessjåfører med DACHSER Service og Ausbildungs GmbH.

2014 - DACHSER etablerer et europeisk knutepunkt for matlogistikk i Erlensee, Hessen.

2013 - Tolv europeiske matlogistikkleverandører etablerer det europeiske matnettverket: Denne sammenslutningen av faste partnere har siden satt et eksempel som et nettverk med sømløs drift, som styres av enhetlige standarder.

2011 - DACHSER etablerer flere europeiske knutepunkter i den franske byen Clermont-Ferrand og i den slovakiske hovedstaden Bratislava.

2002 - DACHSER etablerer et europeisk knutepunkt i Überherrn, Saarland.

1990 - Ved innføring av det globale identifikasjonssystemet EAN / NVE (strekkoder), var selskapet initiativtaker for standardisering av strekkoder innen logistikkbransjen, og beviste nok en gang at de var en foregangsbedrift i industrien.

1982 - DACHSER Food Logistics, ferskmattransport av temeraturfølsomme, høyverdige matvarer, blir lansert.

1980 - DACHSER starter utviklingen av interne IT-applikasjoner ved hjelp av moderne kommunikasjonsteknologi.

1971 - DACHSER etablerer seg som en innvasjonsleder i bransjen når de konverterer hele flåten og tilpasser sine driftsmessige prosesser.

1951 - Thomas Dachser åpner som første speditør et luftfraktkontor på flyplassen i München.

1934 - De første avdelingene i Tyskland åpnes, og det familieeide selskapet utvides.

1930 - Thomas Dachser stiftet sitt eget transportselskap i Kempten, drevet av kun én mann.

Dette er kun et kort utdrag fra DACHSER–historien. Du finner alle milepælene på selskapets nettsted.

 

Compliance

Les hvordan vi jobber med compliance på vår internasjonale hjemmeside.

Etiske retningslinjer

Våre etiske retningslinjer gjelder over hele verden for alle medarbeidere og forretningsenheter hos DACHSER.

Download

Etiske retningslinjer for forretningspartnere

Våre etiske retningslinjer for forretningspartnere er en orientering til alle våre samarbeidspartnere.

Download

Les mer om DACHSER Norge

Landets fakta
Mer
Ledelse i Norge
Mer