Anbefalte Artikler

5+
11/22/2022
Den digitale tvillingen – styrker åpenhet og innsyn i stykkgodshåndteringen

Teknologien er et første skritt for å effektivisere arbeidet ved å slippe å skanne og merke pakker manuelt, og dermed også øke hastigheten på avgangstidene. Ved to av DACHSERs avdelinger utføres nå testoperasjoner med digitale tvillinger.

Les
11/16/2022
Alltid parat med DIY Logistics

I hage- og oppussingsbransjen er det viktig å ha de rette verktøyene for å få jobben gjort – også når det kommer til logistikk. Vi spurte en ekspert – Stefan Roysson, DIY Logistics-ansvarlig i DACHSER Nordic og salgssjef i Malmö – om utfordringer og muligheter i gjør-det-selv-bransjen og DIY Logistics.

Les
3
10/26/2022
Alt flyter

Nylig feiret GF Piping Systems og DACHSER tiårsjubileet for samarbeidet i Jönköping i Sverige. DACHSER-lageret i Jönköping knytter en av verdens ledende produsenter av sikre og pålitelige rørsystemer til det skandinaviske markedet.

Les
2
10/12/2022
Et eget system for innovasjon

Hvordan fremmer man en innovativ tankegang og skaper en arbeidskultur hvor medarbeidere kan dele erfaring og ideer? Etter over 11 år i DACHSER har Radek Pavelka gode svar på nettopp dette.

Les

DACHSER Norway

11/22/2022
Les DACHSER magazine her

Logistikk er et veksthus for innovasjon, med løsninger som stadig raskere blir en del av det daglige arbeidet. Disse inkluderer alternative drivlinjer, et bredt spekter av digitale applikasjoner, smart bruk av data og nye, autonome hjelpere i transitterminaler og lagre.

Les
10/27/2022
Logistikkens nytteverdi

Logistikk funker som en viktig støttefunksjon til andre samfunnsfunksjoner. Kjøper du en vare, er det et nettverk av mennesker i bakgrunnen som har sørget for at denne er fraktet fra A til B. 

Les
10/24/2022
Bestill transport i god tid før jul

Desember er en travel måned. Husk derfor å booke i god tid dersom du har gods som skal nå frem før jul. Se våre avganger og åpningstider her.

Les
2
10/21/2022
Kvalitet hele veien fram

For Sunrise Medical er kvalitet i alle ledd avgjørende. Derfor falt valget på DACHSER som logistikkpartner.

Les
10/20/2022
DACHSER Norway med sending til Ukraina

Medisinsk hjelpeutstyr ble fraktet trygt gjennom DACHSER-nettverket til Stebliv psykonevrologisk internatskole.

Les
10/04/2022
Sikre leveranser

De siste årene har forsyningskjeder vist seg å være stadig mer skjøre og sårbare. Årsakene er mangfoldige. Med dette bakteppet diskuterer CEO Burkhard Eling hvordan DACHSER kan styre komplekse forsyningskjeder.

Les
2
09/28/2022
Hydrogen – fremtidens drivkraft?

Dette spørsmålet har forskere ved Kempten University of Applied Sciences fått i oppdrag av DACHSER å se nærmere på. 

Les
09/20/2022
«Golden Week» i Kina  – slik påvirker det transporttjenester

«National Day Golden Week» er en syvdagers nasjonal høytid i Kina. 1. oktober hvert år markeres grunnleggelsen av Folkerepublikken Kina, og i den forbindelse er hele uken fra 1. til 7. oktober offentlige fridager. I likhet med de fleste andre selskaper holder DACHSER i Kina stengt denne uken, og gjenopptar normal drift 8. oktober.


De fleste bedrifter og fabrikker er stengt hele uken, med redusert eller stanset produksjon som følge av dette. Flyplasser og havner vil fortsatt være i drift, men med redusert bemanning på grunn av de lavere produksjonsvolumene i fabrikkene.

Offentlige instanser som tollkontorer er som regel stengt mellom 1.–3. oktober. Ettersom Kina – en av verdens største økonomier og ledende produksjonsland – stopper opp i en hel uke, og fabrikkene ikke nødvendigvis er i full drift igjen når uken er over, vil nedgangen i produksjonsvolumet ha ringvirkninger i de globale forsyningskjedene. 

 Kunder skal derfor ha følgende i bakhodet:

 • Med kommunikasjon med leverandører og kunder god tid i forveien er det mulig å sørge for at man har tilstrekkelig varebeholdning og realistiske forventninger i kjølvannet av friuken. 
 • Kontaktpersoner i DACHSER kan hjelpe deg med å gjøre forberedelser og utarbeide presise fraktprognoser for langsiktig planlegging, slik at DACHSER kan tilby de beste løsningene for budsjettet og tidsplanene dine. 
 • Legg inn bestillinger tidlig og vær oppmerksom på fristene for frakt av gods.

Lokale kontakter ved DACHSER sine avdelinger vil være tilgjengelige for å svare på spørsmål.

Les
2
09/15/2022
DACHSER leverer utslippsfritt til München sentrum

DACHSER Emission-Free Delivery lanseres nå i den bayerske hovedstaden, som innebærer at alle forsendelser fra DACHSER leveres utslippsfritt i et definert sentrumsområde.

Les
09/14/2022
Påminnelse: Storbritannia innfører nytt tollsystem

I Storbritannia erstattes dagens CHIEF-system (Customs Handling of Import and Export Freight) av det nye tollsystemet CDS (Customs Declaration Service). Innføringen vil skje 30. september 2022 og importører i Storbritannia må derfor forberede seg på endringer.

Innføringen av det nye tollsystemet CDS vil finne sted for importforsendelser til Storbritannia 30. september 2022, mens overgangen for eksportforsendelser er planlagt å finne sted 31. mars 2023. Overgangen gjør at importører og eksportører i Storbritannia må forberede seg på endringer. Vedlagt finnes en sjekkliste som skal være til hjelp når man går gjennom kravene.

Overgangen betyr i hovedsak:

 • Tollkreditt: Hvis kunden din bruker sin egen tollkreditt, må de søke om ny autogiro for CDS. Hvis de bruker DACHSERs tollkreditt, trenger de ikke å søke om en ny autogiro for CDS.
 • Det er et «finance dashboard» i CDS som er tilgjengelig gjennom Government Gateway. Hvis DACHSER skal deklarere importsendinger for importøren din, må godkjenningen av at DACHSER kan bruke utsettelseskontoen lagres i «finance dashboard».

Det anbefales å forberede seg på de endringene som følger med overføringen fra CHIEF til CDS. Ellers er det risiko for at det kan oppstå forsinkelser i importklareringer i Storbritannia fra 1. oktober 2022, da tolldeklarasjoner ikke lenger kan sendes til selskaper som ennå ikke er registrert i CDS, fra denne datoen. DACHSERs CDS-team svarer gjerne på spørsmål på følgende e-postadresse: 

CDS.Northampton@dachser.com

Les
Vis flere

DACHSER Corporate

12/01/2022
Increase in truck toll rates in Germany

The German government has decided to increase the toll rates for trucks with a permissible total weight of 7.5 metric tons or more as of 1 January, 2023. Accordingly the toll rates for motorways and federal roads will be adjusted and external costs, such as air and noise pollution caused by trucks, will also be taken into account. These adjustments will result in an increase in toll rates in all classes. This must be taken into account in the toll tables of DACHSER.

The parliamentary groups in the German parliament have also agreed on a toll reform to take effect on January 1, 2024. This is to include the extension of the truck toll to vehicles weighing 3.5 tons or more and a CO2 toll.

If you need further information or have any questions, please contact your usual DACHSER contact.

Les
11/30/2022
DACHSER France expands in Salon de Provence

DACHSER France is expanding its warehouse capacity in Salon de Provence in response to continued high demand in the region. The site in the Bouches-du-Rhône department on the Mediterranean Sea began operations six years ago and has since developed successfully.

Les
11/28/2022
Closely networked: DACHSER opens new general cargo lines between Germany and Spain

Despite the current economic challenges, DACHSER is constantly creating new direct general cargo lines between its locations in order to densify its European transport network and optimize supply chains. This includes daily departures from all regions of Germany to the Iberian Peninsula, Spain and Portugal.

Les
5+
11/28/2022
Giving joy in war

Under the most difficult conditions, DACHSER and terre des hommes are committed to helping children, young people and their parents in Ukraine overcome trauma.

Les
Gå til

Mest leste

2
05/08/2019
Brødrene Dahl: DACHSER er gode på Tyskland

Brødrene Dahl er en ledende grossist innen VVS i Norge. De leverer alt fra mindre kjøkkenarmatur og baderomsinnredninger til lange VVS-rør. Kundene er profesjonelle faglærte aktører og bedrifter relatert til byggevarebransjen (DIY). Bedriften har spesielt mye import fra Tyskland til Norge, og trenger derfor en logistikkleverandør som kan sørge for importprosessen.

Les
10/22/2019
Nye Incoterms 2020

En ny versjon av Incoterms vil tre i kraft 1. januar 2020 og kommer til å inneholde en rekke endringer. Leveringsbetingelsene publisert av International Chamber of Commerce regulerer vesentlige plikter for kjøper og selger i internasjonal handel, som for eksempel overføring av varer til kjøper, transportkostnader, ansvar for tap av og skade på varer samt forsikringskostnader.

Incoterms 2020 har blitt tilpasset dagens globale handelspraksis, og den nye versjonen er derfor svært oppdatert og praksisorientert. Målet med revisjonen var å gjøre Incoterms-reglene mer brukervennlige. Presentasjonen er for eksempel endret for å gjøre det enklere for brukerne å velge riktig klausul. I tillegg har rekkefølgen på klausulene blitt endret, og det er lagt til reviderte brukerinstruksjoner for hver klausul.

Når det gjelder innholdet, er det foretatt vesentlige endringer i forhold til Intercoms 2010, spesielt følgende:

 • Ulike dekningsnivåer i CIF og CIP: I likhet med tidligere er selger fortsatt forpliktet i henhold til Incoterms 2020 til å tegne transportforsikring for egen regning i klausulene CIF (Cost Insurance Freight) og CIP (Carriage Insurance Paid). I motsetning til Incoterms 2010, gir de to klausulene nå imidlertid ulik minstedekning. Minstedekningen som skal overholdes når det er avtalt CIF-klausul, forblir uendret. Transportforsikringen som skal kjøpes av selger, må fortsatt minst tilsvare dekningen som samsvarer med vilkåret Institute Cargo Clauses (C) eller lignende (forsikring av oppregnede risikoer). Hvis CIP-klausulen er avtalt, må selger nå gi forsikringsdekning i samsvar med vilkåret Institute Cargo Clauses (A) (allrisikodekning). Både CIF-klausulen og CIP-klausulen gir partene i kontrakten mulighet for å avtale forsikringsdekning som avviker fra dette.
 • Inkludering av sikkerhetsrelaterte krav: Det har nå blitt inkludert sikkerhetsrelaterte krav til varetransport i reglene A 4 og A 7 i hver av klausulene i Incoterms 2020. Som for de andre Incoterms-klausulene, bør det bemerkes at Incoterms-klausulene bare gjelder direkte for partene i salgskontrakten og er ikke gjenstand for fraktavtalen.
 • Incoterms 2020 inneholder bestemmelser for transport med eget transportmiddel i FCA (Free Carrier), DAP (Delivery at Place), DPU (Delivery at Place Unloaded) og DDP (Delivered Duty Paid).
 • For varer solgt i henhold til FCA-klausulen (Free Carrier) og beregnet for sjøtransport (for eksempel varer i containere), fastsetter FCA et nytt alternativ i fremtiden. Kjøper og selger kan avtale at kjøper skal instruere sin transportør om å utstede et ombordkonnossement til selger etter at varene er lastet. Samtidig er selger forpliktet til å avlevere dette ombordkonnossementet til kjøper. Dette gjøres vanligvis gjennom deltakende banker.
 • DAT har endret navn til DPU (Delivered at Place Unloaded). Ifølge DAT-klausulen i Incoterms 2010 skulle selger levere varene så snart de ble losset fra transportmiddelet på en «terminal». Ifølge forklaringen til Incoterms 2010 skulle imidlertid ordet «terminal» ikke forstås fra et teknisk synspunkt, men skulle bety ethvert lossested. Dette faktum er det tatt hensyn til i Incoterms 2020 ved å endre navnet på den tidligere DAT-klausulen til DPU (Delivered at Place Unloaded) for tydelighetens skyld. I fremtiden kan dermed ethvert (avtalt) sted være destinasjonssted.

Incoterms gjelder mellom partene i en (nasjonal eller internasjonal) salgskontrakt og tar for seg – men er ikke begrenset til – spesielle rettigheter og plikter innenfor dette kontraktsforholdet. På grunnlag av en ensartet definisjon som garanteres på denne måten, skal påfølgende problemer med tolkning eller avvik mellom partene i salgskontrakten unngås. Det bør bemerkes at Incoterms, på grunn av sin karakter som GT&C-liknende bestemmelser (generelle vilkår), ikke utgjør lovbestemmelser og dermed bare blir juridisk bindende hvis de faktisk har blitt avtalt mellom partene i salgskontrakten ved hjelp av en tilsvarende referanse (for Incoterms 2020, er dette også mulig før 1/1/2020). Uavhengig av dette vil det i enkeltsaker fortsatt være lovbestemmelsene som har forrang over en Incoterm-klausul ved motstrid.

Incoterms ble revidert av 500 eksperter fra mer enn 40 land.Klausulene blir anerkjent over hele verden og er i bruk på mer enn 30 forskjellige språk.

Les
11/05/2018
Ny Branch Manager i DACHSER Norway AS

1. januar 2019 overtar Armend Krasniqi (33) som Branch Manager European Logistics for DACHSER Norway AS.

Les
11/27/2019
Poststreik i Finland

En streik i Finlands Post- og Logistikkunion (PAU) påvirker all trafikk til og fra Finland. Den nåværende situasjonen tilsier at streiken kommer til å vare frem til 8. desember, men det pågår fortsatt forhandlinger mellom ledelsen ved det finske postvesenet Posti og Post- og Logistikkforeningen PAU.

Streiken, som nå går inn i sin tredje uke, vil ha stor innvirkning på transporter til og fra Finland. Med mindre det finske postvesenet og logistikkunionen (PAU) klarer å enes om en løsning på konflikten, vil streiken i utgangspunktet vare frem til 8. desember.

I tillegg har flere andre fagforeninger sluttet seg til konflikten med egne støtteaksjoner og sympatistreiker. Nedenfor har vi listet opp noen av konsekvensene og aksjonene som er en del av streiken:

 • Fra mandag 18. november: Frakt- og passasjerferger vil ikke håndtere forsendelser fra Posti.
 • Fra torsdag 21. november: Alle lastebiler vil bli nektet adgang til lasteskip og passasjerferger i nasjonale ruter.
 • Fra mandag 25. november: Lasteskip og passasjerferger som seiler under finsk flagg, vil bli holdt tilbake i finske havner etter 06:00.

Dette kan påvirke forsendelsene dine hos DACHSER. Vi følger utviklingen nøye, og hvis du har spørsmål, er du alltid velkommen til å kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

Les
05/29/2019
Ny Operations Manager hos DACHSER Norway AS

Marius Jahr, 30 år, er ny Operations Manager hos DACHSER Norway på Vinterbro utenfor Oslo.

Les
12/20/2019
DACHSER Norway utnevner General Manager

Armend Krasniqi, Branch Manager for DACHSER Norway AS in Oslo siden januar 2019, har blitt forfremmet til General Manager for DACHSER Norway.

Les
02/21/2019
Brexit: Tiden renner ut

Mens politikerne fortsetter å lete etter en vei ut av Brexit-krisen, kryper skilsmissedatoen ubønnhørlig nærmere. Nå er det opp til bedriftene å planlegge og forberede seg på alle eventualiteter på en systematisk måte. Én viktig utfordring: toll.Mens politikerne fortsetter å lete etter en vei ut av Brexit-krisen, kryper skilsmissedatoen ubønnhørlig nærmere. Nå er det opp til bedriftene å planlegge og forberede seg på alle eventualiteter på en systematisk måte. Én viktig utfordring: toll.

Les
12/03/2019
DACHSER Norway styrker salgsavdelingen

Dani Solli er ny Sales Executive hos DACHSER Norway AS i Oslo. Denne utvidelsen av salgsavdelingen er et av flere ledd i strategien for å videreføre DACHSER Norway sin vekst i løpet av de siste årene.

Les
06/04/2019
Nytt DACHSER magazine ute nå!

Ingenting ville fungert innenfor logistikk uten menneskene på kontoret, i lastebilen, i transitterminalen og på lageret.

Les
08/27/2019
Transport & Logistikk 2019

Nå har du muligheten til å møte DACHSER på Transport & Logistikk 2019 – årets møteplass innen logistikk. 26.-28. september er vi tilstede på konferansen på stand B04-11.

Les