Anbefalte Artikler

Pressemeldinger 01/26/2021
DACHSER organiserer vaksinelogistikk i Berlin

Logistikkleverandør får til oppgave å oppbevare kjøleboksene for vaksiner samt distribuere dem til vaksinasjonssentre, sykehusapoteker og mobile vaksinasjonsteam.

Les
Markedsinformasjon 01/25/2021
Norske myndigheter innfører strenge smittevernstiltak i flere kommuner

Norske myndigheter har nå innført strenge smittevernstiltak i 10 østlandskommuner etter utbrudd av den engelske virusmutasjonen. I tillegg har norske myndigheter bestemt seg for å innføre strenge tiltak i ytterligere 15 randsonekommuner grunnet stor risiko for virusspredning.

Vi ønsker å informere om at vi fortsatt er fullt operasjonelle, og at vi fortsatt kan dekke alle behov våre kunder måtte ha. Dersom du som kunde ikke kan motta varer, så oppfordrer vi deg til å gi oss beskjed så snart som mulig.

Dersom du har noen spørsmål, er du velkommen til å kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER. 


 

Les
Nyheter 01/21/2021
DACHSER blir medlem av DWV

1. januar 2021 sluttet DACHSER seg til den tyske hydrogen- og brenselcelleforeningen, DWV. Dette er en lobbygruppe som har jobbet for rask innføring av hydrogen som energikilde, og fremmet brenselcelleteknologi siden 1996. DACHSER vil også delta i DWVs HyLogistics-klyngen.

Les
Markedsinformasjon 01/18/2021
Slik påvirker det kinesiske nyttåret logistikken

I 2021 feires det kinesiske nyttåret den 12. februar. Kinesisk nyttår er den største høytiden i Kina hvor folk feirer begynnelsen på det nye året sammen med familien. Den nasjonale høytiden varer en uke og har konsekvenser for de globale forsyningskjedene.
Følgende informasjon gir en oversikt over noen viktige fakta om høytiden og effekten den kan ha på logistikken.

Datoer og viktige fakta

 • 12. februar 2021 markerer starten på det kinesiske nyttåret (oksens år).
 • Den kinesiske høytiden begynner 11. februar og avsluttes 17. februar. Det innebærer at de fleste bedrifter, også DACHSERs avdelinger i Kina, vil holde stengt og ikke åpne igjen før 18. februar.
 • Fabrikker og produksjonsanlegg kan være stengt enda lenger. Produksjonen kan ta en pause allerede en uke før det kinesiske nyttåret, og enkelte fabrikker gjenopptar forretningsaktivitetene først etter en måned.
 • Den lange ferien gjør det mulig for arbeidere i byen å reise tilbake til hjembyen for å gjenforenes med familien, selv om det kanskje ikke er tilfellet i år på grunn av pandemien.

Effekt på forsyningskjeden

 • Den lange ferien i Kina kan føre til forsinkelser i forsendelsene dine på opptil én måned.
 • På grunn av den ovennevnte lukkeperioden i industrien vil det ikke komme noen produksjon fra Kina i minst én uke. Selv om fabrikkene kommer til å starte opp igjen litt etter litt, vil driften ikke være tilbake for fullt umiddelbart.
 • Produksjonen i andre land i Asia vil også bli påvirket ettersom enkelte deler kan komme fra Kina, eller at monteringsprosessene blir gjort der.
 • De fleste leverandører vil fylle opp varelagrene for å dekke den kinesiske nyttårsperioden, noe som gir en topp i lastemengdene før ferien. Det vil også ta litt tid etter høytiden før markedsforholdene blir normalisert.

Vær forberedt

For å unngå unødvendige prisøkninger og forsinkelser, anbefales det på det sterkeste å legge inn bestillinger god tid i forveien. Hos DACHSER kan logistikkekspertene våre hjelpe deg med planleggingen. Diskuter gjerne behovene dine med oss, så kommer vi frem til den beste måten å holde forsyningskjeden din uavbrutt på gjennom det kinesiske nyttåret.

Les

DACHSER Norway

Nyheter 01/12/2021
«Det er medarbeidernes tilknytning og lojalitet som gjør at DACHSER skiller seg ut»

Fra enmannsselskap til global aktør – I løpet av selskapets 90-årige historie har DACHSER blitt en internasjonal tungvekter innen logistikk. Men på hvilken måte har logistikkleverandøren hatt nytte av medarbeidernes lojalitet og strukturen som et familieeid selskap? Dr. Andreas Froschmayer, Corporate Director for Corporate Development, Strategy & PR i DACHSER, forklarer.  

Les
Markedsinformasjon 01/08/2021
Ny tysk avgift på CO²-utslipp trådte i kraft den 01.01.2021

Det nasjonale kvotehandelssystemet (nEHS), som er basert på loven om handel med drivstoffutslipp (Fuel Emission Trading Act, BEHG), trådte i kraft i Tyskland den 1. januar 2021. Loven om handel med drivstoffutslipp og det nye nasjonale kvotehandelssystemet er sentrale komponenter i den tyske regjeringens klimabeskyttelsespakke, og tar sikte på å øke prisen på CO²-utslipp utover EUs kvotehandelssystem. Formålet med å øke prisen er å få til atferdsendringer som vil redusere utslippene. 

Bensin, diesel, fyringsolje og gass beskattes fra den 1. januar 2021 med en CO²-avgift. Kostnadseffekten vil være 0,07 EUR (netto) per liter med diesel fra den 1. januar 2021, og vil fortsette å øke årlig. Dette vil også øke DACHSERs kostnader. Likevel vil vi prøve å holde kostnadene for våre kunder så lave som mulig ved å optimalisere transporten.  

Les
Pressemeldinger 01/06/2021
Burkhard Eling overtar som CEO i DACHSER

1. januar overtok Burkhard Eling som CEO og talsperson for ledelsen (Executive Board) i logistikkleverandøren DACHSER. Han leder enheten Corporate Strategy, Human Resources, Marketing, som også omfatter avdelingene Corporate Key Account Management og Corporate Governance & Compliance. Eling etterfølger Bernhard Simon, som overtar som leder av det familieeide selskapets Supervisory Board i midten av 2021.

Les
Markedsinformasjon 01/05/2021
Brexitavtale inngått - tolladministrering fra 01.01.2021

24.12.2020 ble det inngått en avtale om fremtidig samarbeid og handel mellom EU og Storbritannia.

Et viktig punkt er at vareleveranser mellom EU og Storbritannia ikke blir tollbelagt. Dette betyr imidlertid ikke at den administrative "fortollingen" vil bli fjernet. Dette betyr at hvis du har varer som skal transporteres til eller fra Storbritannia, så skal du sende inn alle dokumenter, og all tollrelevant informasjon på forhånd. Det er først når forsendelsen har blitt frigitt av tollavdelingen vår at den kan bli sendt av sted.

Vær oppmerksom på at fra 01.01.2021 gjelder dette for alle forsendelser mellom EU og Storbritannia. Kun forsendelser fra EU til Nord-Irland er ekskludert. Her er det spesielt viktig å fremlegge dokumentasjon for varenes preferanseopprinnelse. Den viktigste informasjonen for eksportører og importører finner du i dokumentet nedenfor. Vi har også samlet alt du trenger å vite om brexit på hjemmesiden vår.

Les
Nyheter 12/16/2020
Nytt DACHSER magazine ute nå!

Nå som året går mot slutten, bruker mange av oss tiden til å se tilbake og reflektere, men også til å forberede oss på de nye utfordringene som fremtiden vil føre med seg. Og det er akkurat det vi har gjort i den siste utgaven av DACHSER magazine.

Les
Nyheter 12/11/2020
Har du lest vårt siste nyhetsbrev?

Årets siste utgave av nyhetsbrevet vårt er fylt med interessante artikler om alt fra Incoterms-foredrag og hyggelige kundehistorier til siste nytt om brexit.

Les
2
Nyheter 12/09/2020
Incoterms – et felles språk

Hvem skal betale frakten? Når overgår risikoen fra selger til kjøper? Hvem har ansvaret for å tegne forsikring? Dette er noen av spørsmålene man kjenner svaret på etter å ha lært om Incoterms. Det er imidlertid ikke bare-bare å bli klok på alle Incoterms. Derfor kan det lønne seg med litt hjelp langs veien mot å bli en kyndig logistikkoperatør.

Les
Nyheter 12/04/2020
Elementi skaper hyggen – DACHSER leverer den

I en tid preget av strenge restriksjoner og drastiske smittevernstiltak, er det ekstra viktig å skape en hyggelig atmosfære for både seg selv og de man er glad i. Og hva skaper vel bedre og varmere stemning enn et lekkert ildsted? Elementi tilbyr et bredt utvalg av forskjellige ildsteder som sikrer deg koselige stunder hele året, til og med når nettene blir lange og kulda setter inn.

Les
2
Nyheter 12/02/2020
For et bærekraftig samfunn: Stadig flere frivillige organisasjoner tar affære rundt om i verden

Med globaliseringen spiller det internasjonale nettverket av ikke-statlige organisasjoner (NGOs) en stadig viktigere rolle. DACHSERs partnerskap med hjelpeorganisasjonen for barn, terre des hommes, viser hvordan et selskap kan støtte en frivillig organisasjon på lang sikt.

Les
Pressemeldinger 11/20/2020
DACHSER åpner ny avdeling i Finland

DACHSER startet nylig opp driften ved en ny logistikkterminal i Finland. Med åpningen av sin første crossdock-terminal i Kerava i Stor-Helsinki, utvider logistikkleverandøren tjenestene sine på det finske markedet.

Les
Vis flere

DACHSER Corporate

Nyheter 01/27/2021
"Preserving the good, increasing agility"

Burkhard Eling has been at the helm of family-owned DACHSER as CEO since January 1. He also marks the start of the next generation on the Executive Board. Burkhard Eling on a strong team and upcoming challenges.

Les
Nyheter 01/21/2021
A learning evolution

The coronavirus pandemic is transforming global trade, the economy, and even how we work. Employees are leaving the office to work from home and personal communication has gone digital. This calls for new approaches, including for exchanging knowledge and training employees. Niko Zdravkovic, Department Head DACHSER Academy, explains how content is being communicated in this exceptional time and how employees can stay on top of their jobs.

Les
Nyheter 01/21/2021
“Things just clicked”

Burkhard Eling became the new CEO of DACHSER on January 1, 2021. Previously, he was responsible for the finance department of the family-owned company for more than seven years. However, Eling is a manager who thinks strategically and far beyond key financial figures, as demonstrated by his responsibility for the global ideas and innovation management program Idea2net, among other things. In this interview, the 49-year-old answers questions about how he sees DACHSER, his move to the top of the company now, and what distinguishes him as a person and a leader.

Les
Nyheter 01/21/2021
DACHSER Mexico delivers shipment to automotive manufacturer by helicopter

Special requirements call for special solutions: for an automotive supplier from Celaya in central Mexico, DACHSER Mexico swiftly organized a helicopter transport to the capital some 300 kilometers away. With the threat of a production stoppage looming, this unusual logistics solution saved time and, above all, money.

Les
Gå til

Mest leste

2
Nyheter 05/08/2019
Brødrene Dahl: DACHSER er gode på Tyskland

Brødrene Dahl er en ledende grossist innen VVS i Norge. De leverer alt fra mindre kjøkkenarmatur og baderomsinnredninger til lange VVS-rør. Kundene er profesjonelle faglærte aktører og bedrifter relatert til byggevarebransjen (DIY). Bedriften har spesielt mye import fra Tyskland til Norge, og trenger derfor en logistikkleverandør som kan sørge for importprosessen.

Les
Markedsinformasjon 10/22/2019
Nye Incoterms 2020

En ny versjon av Incoterms vil tre i kraft 1. januar 2020 og kommer til å inneholde en rekke endringer. Leveringsbetingelsene publisert av International Chamber of Commerce regulerer vesentlige plikter for kjøper og selger i internasjonal handel, som for eksempel overføring av varer til kjøper, transportkostnader, ansvar for tap av og skade på varer samt forsikringskostnader.

Incoterms 2020 har blitt tilpasset dagens globale handelspraksis, og den nye versjonen er derfor svært oppdatert og praksisorientert. Målet med revisjonen var å gjøre Incoterms-reglene mer brukervennlige. Presentasjonen er for eksempel endret for å gjøre det enklere for brukerne å velge riktig klausul. I tillegg har rekkefølgen på klausulene blitt endret, og det er lagt til reviderte brukerinstruksjoner for hver klausul.

Når det gjelder innholdet, er det foretatt vesentlige endringer i forhold til Intercoms 2010, spesielt følgende:

 • Ulike dekningsnivåer i CIF og CIP: I likhet med tidligere er selger fortsatt forpliktet i henhold til Incoterms 2020 til å tegne transportforsikring for egen regning i klausulene CIF (Cost Insurance Freight) og CIP (Carriage Insurance Paid). I motsetning til Incoterms 2010, gir de to klausulene nå imidlertid ulik minstedekning. Minstedekningen som skal overholdes når det er avtalt CIF-klausul, forblir uendret. Transportforsikringen som skal kjøpes av selger, må fortsatt minst tilsvare dekningen som samsvarer med vilkåret Institute Cargo Clauses (C) eller lignende (forsikring av oppregnede risikoer). Hvis CIP-klausulen er avtalt, må selger nå gi forsikringsdekning i samsvar med vilkåret Institute Cargo Clauses (A) (allrisikodekning). Både CIF-klausulen og CIP-klausulen gir partene i kontrakten mulighet for å avtale forsikringsdekning som avviker fra dette.
 • Inkludering av sikkerhetsrelaterte krav: Det har nå blitt inkludert sikkerhetsrelaterte krav til varetransport i reglene A 4 og A 7 i hver av klausulene i Incoterms 2020. Som for de andre Incoterms-klausulene, bør det bemerkes at Incoterms-klausulene bare gjelder direkte for partene i salgskontrakten og er ikke gjenstand for fraktavtalen.
 • Incoterms 2020 inneholder bestemmelser for transport med eget transportmiddel i FCA (Free Carrier), DAP (Delivery at Place), DPU (Delivery at Place Unloaded) og DDP (Delivered Duty Paid).
 • For varer solgt i henhold til FCA-klausulen (Free Carrier) og beregnet for sjøtransport (for eksempel varer i containere), fastsetter FCA et nytt alternativ i fremtiden. Kjøper og selger kan avtale at kjøper skal instruere sin transportør om å utstede et ombordkonnossement til selger etter at varene er lastet. Samtidig er selger forpliktet til å avlevere dette ombordkonnossementet til kjøper. Dette gjøres vanligvis gjennom deltakende banker.
 • DAT har endret navn til DPU (Delivered at Place Unloaded). Ifølge DAT-klausulen i Incoterms 2010 skulle selger levere varene så snart de ble losset fra transportmiddelet på en «terminal». Ifølge forklaringen til Incoterms 2010 skulle imidlertid ordet «terminal» ikke forstås fra et teknisk synspunkt, men skulle bety ethvert lossested. Dette faktum er det tatt hensyn til i Incoterms 2020 ved å endre navnet på den tidligere DAT-klausulen til DPU (Delivered at Place Unloaded) for tydelighetens skyld. I fremtiden kan dermed ethvert (avtalt) sted være destinasjonssted.

Incoterms gjelder mellom partene i en (nasjonal eller internasjonal) salgskontrakt og tar for seg – men er ikke begrenset til – spesielle rettigheter og plikter innenfor dette kontraktsforholdet. På grunnlag av en ensartet definisjon som garanteres på denne måten, skal påfølgende problemer med tolkning eller avvik mellom partene i salgskontrakten unngås. Det bør bemerkes at Incoterms, på grunn av sin karakter som GT&C-liknende bestemmelser (generelle vilkår), ikke utgjør lovbestemmelser og dermed bare blir juridisk bindende hvis de faktisk har blitt avtalt mellom partene i salgskontrakten ved hjelp av en tilsvarende referanse (for Incoterms 2020, er dette også mulig før 1/1/2020). Uavhengig av dette vil det i enkeltsaker fortsatt være lovbestemmelsene som har forrang over en Incoterm-klausul ved motstrid.

Incoterms ble revidert av 500 eksperter fra mer enn 40 land.Klausulene blir anerkjent over hele verden og er i bruk på mer enn 30 forskjellige språk.

Les
Pressemeldinger 11/05/2018
Ny Branch Manager i DACHSER Norway AS

1. januar 2019 overtar Armend Krasniqi (33) som Branch Manager European Logistics for DACHSER Norway AS.

Les
Pressemeldinger 12/20/2019
DACHSER Norway utnevner General Manager

Armend Krasniqi, Branch Manager for DACHSER Norway AS in Oslo siden januar 2019, har blitt forfremmet til General Manager for DACHSER Norway.

Les
Pressemeldinger 05/29/2019
Ny Operations Manager hos DACHSER Norway AS

Marius Jahr, 30 år, er ny Operations Manager hos DACHSER Norway på Vinterbro utenfor Oslo.

Les
Nyheter 08/27/2019
Transport & Logistikk 2019

Nå har du muligheten til å møte DACHSER på Transport & Logistikk 2019 – årets møteplass innen logistikk. 26.-28. september er vi tilstede på konferansen på stand B04-11.

Les
Nyheter 02/21/2019
Brexit: Tiden renner ut

Mens politikerne fortsetter å lete etter en vei ut av Brexit-krisen, kryper skilsmissedatoen ubønnhørlig nærmere. Nå er det opp til bedriftene å planlegge og forberede seg på alle eventualiteter på en systematisk måte. Én viktig utfordring: toll.Mens politikerne fortsetter å lete etter en vei ut av Brexit-krisen, kryper skilsmissedatoen ubønnhørlig nærmere. Nå er det opp til bedriftene å planlegge og forberede seg på alle eventualiteter på en systematisk måte. Én viktig utfordring: toll.

Les
Pressemeldinger 02/06/2019
Ny Sales Executive hos DACHSER Norway

Anders Sundvold er ny Sales Executive hos DACHSER Norway AS på Vinterbro. Han kommer fra stillingen som Sales Assistant European Logistics og skal nå være med til å styrke salget på Østlandet.

Les
Pressemeldinger 02/18/2018
Ny mann i førerhuset

Fra 1. januar 2018 har Peter Hut (38) overtatt stillingen som General Manager European Logistics Hvidovre hos DACHSER Denmark A/S. Han overtar stillingen etter René Sidor, som har begynt som Managing Director for DACHSER Nordic AS.

Les
Pressemeldinger 04/02/2019
DACHSER satser på bærekraftig vekst

DACHSER rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 millioner, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 millioner tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er DACHSERs arbeidsstyrke større enn noen gang.

Les