Brødrene Dahl: DACHSER er gode på Tyskland

Brødrene Dahl er en ledende grossist innen VVS i Norge. De leverer alt fra mindre kjøkkenarmatur og baderomsinnredninger til lange VVS-rør. Kundene er profesjonelle faglærte aktører og bedrifter relatert til byggevarebransjen (DIY). Bedriften har spesielt mye import fra Tyskland til Norge, og trenger derfor en logistikkleverandør som kan sørge for importprosessen.

Brødrene Dahls sentrallager, Langhus
Brødrene Dahls sentrallager, Langhus

På Langhus utenfor Oslo ligger Brødrene Dahls sentrallager. Der jobber Camilla Ergo, som er Controller Transport for Brødrene Dahl. Hun arbeider med import og eksport og er blant annet ansvarlig for drift av avtalene for transport utland. Da Brødrene Dahl skulle finne en ny logistikkleverandør fra Tyskland, søkte de etter en partner med høy kvalitet som kunne dekke det samlede transportbehovet – det letter arbeidet i hverdagen og sparer både tid og penger.
«Vi var ute etter kvalitet og pålitelighet. Gjennomføringen av logistikken skal være best mulig. Det skal være god oppfølgning underveis i hele vareflyten, og tjenester i etterkant slik som reklamasjoner og fakturering skal håndteres på en god måte – det hele skal gå sømløst for seg,» forteller Camilla Ergo fra Brødrene Dahl. «DACHSER har et bredt tilbud av logistikktjenester og er spesielt gode på Tyskland. Det er en veldig god stabilitet i kvaliteten på alt de gjennomfører.»

Alt fra partiforsendelser og komplettlass til stykkgods

DACHSER håndterer alt av Brødrene Dahls transport fra Tyskland med fortolling inn til Norge. Godset leveres enten til sentrallageret for Brødrene Dahl eller til avdelinger rundt om i landet. Brødrene Dahl har et bredt produktsortiment og frakter alt fra vanlig pallegods til lange stålrør. Det betyr at godset varierer mye i størrelse og håndteres fra Tyskland med en kombinasjon av DACHSERs løsning for parti og fulle biler, produktet directload, og DACHSERs finmaskede stykkgodsnettverk med produktlinjen entargo.

 

«Det skal være enkelt for Brødrene Dahl,» forteller Benjamin Fjellheim, Sales Manager hos DACHSER Norway AS. «Med vår stykkgodsløsning får Brødrene Dahl daglige avganger og vi håndterer hele logistikkprosessen med fortollingen. Det gir en rekke fordeler, blant annet daglige avganger og sporing i sanntid som gir full kontroll gjennom hele prosessen. Vi bidrar i dialogen med leverandør og mottakersted, uansett om mottakeren er Brødrene Dahl eller en byggeplass. Dette sammen med en høy leveringspresisjon gjør at Brødrene Dahl sparer mye tid på å bruke DACHSER.»

  

Benjamin Fjellheim, Sales Manager hos DACHSER Norway AS
Benjamin Fjellheim, Sales Manager hos DACHSER Norway AS

Veldig opptatt av miljø

Brødrene Dahl er opptatt av miljødetaljer og miljøregnskap – akkurat som DACHSER. Derfor var det viktig at deres logistikkpartner lever opp til de kravene som de stiller til miljøvennlig transport.

«Vi hos Brødrene Dahl er veldig opptatt av miljø og vi ble nylig tildelt Miljøprisen 2019 under årets Futurum-konferanse utenfor Oslo,» forteller Lars Erik Granerud, transportsjef hos Brødrene Dahl. «Derfor er det viktig for oss at DACHSER som samarbeidspartner også har et høyt miljøfokus.»


 

Om Brødrene Dahl:

Brødrene Dahl AS arbeider innenfor kundesegmentene VVS, VMT, INDUSTRI, MARINE, AQUA, OLJE & GASS, VANNKRAFT og SAMFERDSEL. Brødrene Dahl AS er holdingselskap i et konsern, som I tillegg har en betydelig virksomhet innen ventilasjon og flis markedet gjennom tre datterselskaper. Konsernet har 1.500 medarbeidere og en omsetning på cirka 9 milliarder NOK.

Brødrene Dahl konsernet driver virksomhet på cirka 80 steder i Norge, inkl. datterselskaper og har også noe eksportvirksomhet til utvalgte kunder. Selskapet er en del av det franske industrikonsernet Saint-Gobain.

Brødrene Dahl AS har bygget opp en landsdekkende organisasjon med nærhet til kundene som viktigste prinsipp. Der har mer enn 1500 medarbeidere fordelt over hele landet sitt daglige virke. Fra små, lokale servicesentre med 2 ansatte til det store sentrallageret med en mannskapsstyrke på over 200 som jobber døgnet rundt.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss