Alvorlige driftsforstyrrelser på Shanghai Pudong flyplass (PVG)

Flyfrakttjenesten på Shanghai PVG flyplass opplever utfordringer etter at flere positive COVID-tilfeller ble rapportert fredag den 20. august.

På grunn av hendelsen, har et stort antall av de ansatte fått beskjed om å teste seg, og eventuelt gå i karantene. Arbeidskraften er redusert til 25% av normal kapasitet, hvilket har ført til driftsforstyrrelser. 
De fleste flyselskapene måtte kansellere flyvninger sist fredag, men fortsatte flyvningene 24-48 timer senere. Nedenfor vil vi gjerne gi deg et sammendrag av den nåværende status: 

  • Shanghai PVG flyplass er åpen, men driften er påvirket som følge av manglende arbeidskraft. 
  • Den begrensede arbeidskraften førte til betydelige konsekvenser for bakkehåndteringen, inkludert lasting og lossing for alle flyselskaper som bruker Shanghai Pudong International Airport Cargo Terminal (PACTL) på Shanghai PVG flyplass. 
  • I løpet av helgen ble et betydelig antall flyvninger enten forsinket eller kansellert. Kun halvparten av de planlagte flyene kunne ta av. Som en konsekvens har det dannet seg et stort etterslep.
  • Per nå forblir situasjonen den samme. Som svar på hendelsen justerer flyselskapene flytider, kansellerer flyvninger, omdirigerer flyvninger til alternative flyplasser og har sluttet å akseptere tidssensitive sendinger. 
  • På grunn av begrenset kapasitet og driftsforstyrrelser, forventes forsinkelser på både østgående og vestgående trafikk samt etterslep. 
  • Hos DACHSER har våre flyfraktteam prøvd å finne kapasitet ved flyplasser i nærheten av PVG for å minimere forsinkelser i forsyningskjeden din. For tiden har vi allerede sikret kapasitet fra Hangzhou (HGH), Zhengzhou (CGO) og Beijing (BJS) for å redusere etterslepet. 

Hvis du har spørsmål angående forsyningskjeden din, er du som alltid velkommen til å kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER.

Kontakt Julie Sørum Communications Consultant Nordic