tilbake
trender

DACHSER Norway starter med utslippsfrie leveringer i Oslo

Fremover skal 77 prosent av alle DACHSERs stykkgodsforsendelser i Oslo sentrum være utslippsfrie.

DACHSER Norway setter i gang sitt eget utslippsfrie leveringsprosjekt. Logistikkleverandøren har nå to VW eCrafters som skal levere forsendelser direkte til varemottakere inne i Oslo sentrum.

To VW eCrafters skal levere forsendelser direkte til varemottakere inne i Oslo sentrum.
To VW eCrafters skal levere forsendelser direkte til varemottakere inne i Oslo sentrum.

I likhet med mange andre byer har Oslo utviklet en ambisiøs klimastrategi, og innen 2030 er målet deres at 95 prosent av all distribusjon i sentrum skal være utslippsfri. For å oppfylle kravene fra Oslo kommune og forsyne sentrum på en bærekraftig måte har DACHSER Norway, i samarbeid med en tredjepart, startet å levere forsendelser i dette området ved hjelp av to VW eCrafters. Disse blir brukt til å levere forsendelser på opptil 200 kg og 1,5 kubikkmeter. Lasting og opplading av de to elektriske varebilene vil foregå utenfor DACHSER Norways avdeling på Vinterbro og bilene vil kjøre to runder inn til byen hver dag. Varebilene vil kjøre direkte til mottakerne uten å passere en hub mellom DACHSERs terminal og Oslo. Med andre ord vil transportprosessen være utslippsfri hele veien fra Vinterbro til sluttmottaker.

Jeg er virkelig stolt over at vi har nådd så langt på så kort tid. Vi har hatt god oppbakking fra DACHSER-konsernets hovedkontor i Tyskland og jeg er takknemlig for den flotte innsatsen kollegaene mine i den norske avdelingen vår har bidratt med. Vi gleder oss til å arbeide videre med prosjektet.

Armend Krasniqi, General Manager European Logistics Vinterbro

I andre trinn i prosjektets utrullingsplan vil to 16-tonns elektriske lastebiler bli brukt til å transportere opp til 18 paller. Denne andre fasen forventes å starte i første kvartal 2021 – så snart kjøretøyene er tilgjengelig.

Et innovativt og miljøvennlig prosjekt

"Denne måten å transportere på representerer en innovativ og fremfor alt miljøvennlig måte å gjennomføre leveranser på," forklarer Armend Krasniqi, General Manager European Logistics Vinterbro. "Vi jobber med kunden i fokus, og derfor er vi avhengig av å kunne følge dagens utvikling når det gjelder miljøvennlig drift. Vi har undersøkt forskjellige kjøretøysalternativer lenge, og vi vil fortsette å videreutvikle konseptet fremover. Dette er kun starten på hva vi håper vil bli en lang og suksessfull reise mot en mer miljøvennlig måte å utføre logistikktjenester på," sier Armend.

DACHSERs City Distribution Innovation Project innebærer en kontinuerlig utvikling av tjenester, teknologi og løsninger for bærekraftige og innovative vareleveringer i tråd med de stadig økende utfordringene i trafikken og juridiske rammeverk.

"Jeg er virkelig stolt over at vi har nådd så langt på så kort tid. Vi har hatt god oppbakking fra DACHSER-konsernets hovedkontor i Tyskland og jeg er takknemlig for den flotte innsatsen kollegaene mine i den norske avdelingen vår har bidratt med. Vi gleder oss til å arbeide videre med prosjektet," avslutter Armend.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Julie Sørum Communications Consultant Nordic