DACHSER sikrer langsiktig luftfraktkapasitet

DACHSER Air & Sea Logistics utvider charterprogrammet på ruten mellom Shanghai og Frankfurt til april 2024. Dermed kan logistikkleverandøren fortsette å tilby kundene pålitelig transportkapasitet.

DACHSER flyr et bredbuksfly mellom Asia og Europa to dager i uken, og frakter 33 tonn hver gang.

DACHSERs charterprogram tilbyr kundene innen luftfrakt ekstra kapasitet som det kan stoles på når det planlegges – spesielt nå som handelsveiene mellom Asia og Europa er hardt rammet av nedstengningen i Shanghai, samt krigen i Ukraina og de tilhørende sanksjonene. «Kundenes etterspørsel etter charterkapasitet har aldri vært høyere», sier Timo Stroh, Head of Global Air Freight hos DACHSER. «Derfor har vi opprettet vårt eget transportnettverk med regelmessige forbindelser mellom Asia, Europa og Nord-Amerika slik at vi kan tilby fleksible løsninger.»

En mulighet i utfordrende tider

Virkningene som dagens situasjon har på verdensmarkedene, er også merkbare innen luftfrakt. Kapasiteten var allerede for lav før pandemien, og situasjonen har forverret seg markant de siste månedene. Nedstengning av luftrom på grunn av krigen i Ukraina gjør flyreiser omtrent to og en halv time lenger. Det innebærer at man må ha med mer drivstoff, som har blitt dyrere, samtidig som vekten av drivstoffet reduserer hvor mye last flyet kan ta med.

«Ved å drive våre egne charterforbindelser åpner vi opp kapasitetsmuligheter samtidig som vi oppnår en viss uavhengighet når det gjelder håndteringen», sier Stroh. DACHSERs luftfraktnettverk er også nært knyttet til det europeiske transportnettverket på land, slik at kundene drar nytte av transport fra hele veien av luftfraktforsendelsene mellom Europa og Asia. «Selv i disse turbulente økonomiske tider står vi fast ved våre egne charterflyvninger, og sikrer forutsigbar transportkapasitet for kundene våre.»

Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com