tilbake
Markedsinformasjon Nyheter

Importerer slitedeler fra hele Europa

Med nesten 60 års erfaring som leverandør til transportbransjen vet TTI, bedre kjent som Truck og Trailer, hva som skal til for å overleve i et konkurransepreget marked. Jobb med kunden i fokus! Dette krever god planlegging, spesielt når det kommer til forsyningskjeden deres. Og med over 50 leverandører rundt i Europa trenger de en logistikkleverandør som kan sørge for at alle importprosesser foregår så knirkefritt som mulig.

Lageret på Langhus
Lageret på Langhus

Ved deres splitter nye hovedlager på Langhus sitter Truck og Trailers innkjøpssjef, Martin Ohlsson. Han har vært hos selskapet siden 2007, og har erfart hva som er viktig å se etter i en logistikkpartner.

«For meg er det viktig å føle at jeg hele tiden får den oppfølgingen jeg trenger, at det ytes god service og at ordre blir levert til avtalt tid. Dette er helt avgjørende for å kunne spare både tid og penger, noe som er nødvendig for at vi skal kunne være en god samarbeidsparter for våre egne kunder. Jeg opplever at DACHSER leverer på alle disse punktene,» sier Martin.

Mange leverandører i Europa

Truck og Trailer importerer mange av varene sine fra Europa. Med over 50 forskjellige leverandører fordelt på mange forskjellige lokasjoner, inkludert Tyskland, Nederland, Danmark, Storbritannia og Spania, er de avhengig av en logistikkleverandør med et stort nettverk, bestående av mange avdelinger, slik at de kan stole på raske transittider uavhengig av hvor i Europa leverandørene deres holder til.

«Truck og Trailers logistikkbehov passer godt med hva vi tilbyr. Med daglige avganger fra de forskjellige avdelingene i nettverket vårt samt erfarne medarbeidere med tollekspertise, så kan vi håndtere kundens importprosess både raskt og effektivt,» sier Anders Sundvold, Sales Executive European Logistics Vinterbro.

Med et produktsortiment på over 40 000 varer, inkludert alt fra små skruer til store motorer, er det også nødvendig at Truck og Trailers logistikkpartner vet hvordan man organiserer frakt av gods i ulike vektklasser og med ulik emballasje.

«Vi er meget opptatt av at all transport foregår både forskriftsmessig og trygt, så de gangene vi frakter farlig gods som for eksempel batterier, så sørger vi alltid for at standardiserte retningslinjer blir overholdt. Internt så er det lokale eksperter som har ansvaret for farlig gods ved DACHSERs avdelinger. De blir støttet av et sentralisert, spesialisert team ved hovedkontoret vårt i Tyskland. I tillegg sørger vi selvsagt også for at pålagte testrapporter er tilgjengelig gjennom hele forsyningskjeden,» forteller Anders. 

For å kunne forbli konkurransedyktig er man avhengig av at alle logistikkrelaterte utfordringer blir håndtert med en stødig hånd. Dette er fordi en ustabil forsyningskjede kan resultere i store driftsmessige problemer for et selskap. DACHSER vet godt at ingen bedrifter er like, og at de alle har forskjellige behov. Derfor hører logistikkleverandøren nøye etter på sine kunders individuelle kvalitets- og servicekrav, slik at de blir i stand til å levere på alle punkter.

«I form av resultater, ser jeg at all inngående varetrafikk fungerer godt – uavhengig av hvilken type gods som avventer levering. DACHSER leverer korte transittider, og det skjer sjeldent forsinkelser,» forteller Martin.

Truck og Trailers varelager på Langhus
Truck og Trailers varelager på Langhus

Tilpassede tjenester og godt samarbeid

I tillegg til import fra Europa, hjelper DACHSER Truck og Trailer med deres distribusjon i Norge. Dette foregår ved at DACHSER omfordeler sendinger ved sin norske avdeling på Vinterbro før det sendes videre til Truck og Trailers egne avdelinger rundt i Norge. Denne skreddersydde tjenesten gjør driften enklere for bedriften da de slipper å bruke tid på å omlaste og distribuere selv. Dette er noe av grunnen til at Truck og Trailer har valgt å fortsette samarbeidet med DACHSER i over syv år.

«Vi har fortsatt samarbeidet med DACHSER fordi vi er fornøyde med produktet. I tillegg opplever vi at de strekker seg langt for å gjøre ting enkelt for oss. Vi vet at det finnes mange andre alternativer, men for oss er det avgjørende å kunne stole på at alt fungerer som det skal og at det er god kvalitet på tjenestene, slik at vi selv kan utvise pålitelighet overfor våre egne kunder,» lyder det fra Martin. «Jeg synes samarbeidet vårt fungerer veldig bra. Vi blir alltid møtt med en hyggelig tone, uansett hvilken person du snakker med, skulle det være kontaktpersonen vår eller kundeservice. Jeg oppfatter alle som meget hyggelige og omgjengelige folk. Hver gang vi har spørsmål, eller har behov for oppfølging er det aldri noe problem å oppnå kontakt.»

Om Truck & Trailer Industry

TTI er en av Norges største leverandører av deler og utstyr til tunge kjøretøy som lastebiler, busser og tilhengere. Selskapet har nesten 60 års erfaring i bransjen, og har i løpet av sin historie vokst fra kun å bestå av én forretning til flere avdelinger fordelt på 6 norske byer. Men selv om TTI med tiden har blitt større, jobber de som et lite firma – med kunden i fokus. Leverandøren har over 12 000 lagerførte artikler. Disse består av alt fra eksos, brems, v-stag, belg og verktøy til lykter, clutch, støtdempere, vaskemidler og svamper.

 

Kontakt Julie Sørum Communications Consultant Nordic