Melding fra CEO i DACHSER Burkhard Eling om den militære konflikten i Ukraina

Fred og fri bevegelse av varer er grunnleggende forutsetninger for en positiv og fri utvikling av alle samfunn. Det er med bakgrunn i denne ånden at DACHSER har vokst som en internasjonal logistikkleverandør de siste tiårene. Vi beklager derfor eskaleringen av den militære konflikten i Ukraina dypt. Konflikten vil blant annet få stor betydning for forsyningskjedene i Øst-Europa.

Vår første prioritet er sikkerheten til alle sjåførene som transporterer forsendelser på vegne av DACHSER. Vi har derfor pålagt en umiddelbar overtakelses- og lastestopp for alle forsendelser til Ukraina. Dette gjelder alle europeiske transporter i tjenestesegmentet Cargoplus, som spesialiserer seg på FTL- og LTL-transporter til bl.a. CIS-landene, samt alle transporter fra European Logistics-nettverket som håndteres i Ukraina av vår partner ACE. Regelmessig trafikk fra vår plattform Strykow (Polen) til Kiev vil bli avviklet. Alle lastebiler som for tiden fortsatt er på vei til Ukraina, må returneres i samråd med kundene. Vi er i nær kontakt med vår ukrainske partner, som også har stengt lagrene sine.

Når det gjelder luftfrakt, har luftrommet over Ukraina blitt stengt i en bred radius. Avgang og landing her er ikke mulig, og det fryktes derfor overbelastning av de alternative flyplassene.

Våre European Logistics and Air & Sea-team følger nøye med på utviklingen i situasjonen og er i nær kontakt med kundene. Dette gjelder også særlig restriksjoner på varebevegelser som kan oppstå i de kommende dagene som følge av sanksjonene som er kunngjort mot Russland.

Bakgrunn: DACHSERs aktiviteter i Ukraina og Russland

DACHSER har ikke egne anlegg i Ukraina, men jobber der med partneren ACE Logistics. Det estiske selskapet er også DACHSERs partner for de baltiske statene og partner i Finland. Tjenestesegmentet Cargoplus håndterer i tillegg FTL-tjenester.

I Russland har DACHSER vært representert av sitt eget nasjonale selskap siden 2008, og leverer tjenester i forretningssegmentene Road Logistics og Air &Sea Logistics. Vi har rundt 160 ansatte på syv ulike steder. I 2020 håndterte DACHSER Russia rundt 17 000 forsendelser og genererte en omsetning på 21,6 millioner euro.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic