Tillit, vitensdeling og felles mål

Høsten 2020 satte DACHSER Norway i gang sitt eget utslippsfrie leveringsprosjekt. Forberedelsene knyttet til prosjektet var omfattende, og det var derfor viktig for logistikkselskapet å ha med en god transportør på laget. Via et tett samarbeid med Cargotron ble hvert steg i prosjektet nøye planlagt, og sluttresultatet ble en suksess.

VW eCrafter
VW eCrafter

Cargotron, eid og drevet av Trond Snesrud, har vært en av logistikkselskapets transportører og samarbeidspartnere lenge, og har med tiden dannet et solid forhold til bedriften. I hverdagen synes han det er viktig å være der det skjer, og han er opptatt av å jobbe tett med kundene sine. 

«Jeg ønsker å være mer enn bare en som folk leier biler og sjåfører av. Mitt mål er å kunne fungere som en sparringspartner, og å jobbe sammen med kunden for å finne gode måter å drifte og distribuere godset deres på.»

Skiftende markedsforhold

Mange bransjer opplever i dag en økt etterspørsel etter miljøvennlige løsninger. Dette kan by på utfordringer i form av å måtte endre måten man drifter på, noe som gjør det ekstremt viktig å ha de riktige menneskene på de rette stedene. Samarbeidet mellom DACHSER Norway og Cargotron er et godt eksempel på dette. 

Ved hjelp av gjensidig tillit, vitensdeling og målrettethet har selskapene lyktes med å navigere seg gjennom skiftet logistikkbransjen befinner seg i. Dette ble bevist gjennom det seneste distribusjonsprosjektet som har tillatt DACHSER å levere sendinger med to VW eCrafters i Oslo-området.

Gode samarbeid er med andre ord alfa og omega når det gjelder effektiv forretningsdrift, spesielt i utfordrende tider hvor mange endringer og varierende trender styrer showet.

«Etterspørselen etter miljøvennlige løsninger øker blant kundene våre, og derfor er det veldig viktig for oss å ha samarbeidspartnere som kan henge med i svingene,» lyder det fra Marius Jahr, Operations Manager hos DACHSER Norway.

«Etterspørselen etter miljøvennlige løsninger øker blant kundene våre, og derfor er det veldig viktig for oss å ha samarbeidspartnere som kan henge med i svingene. Med Cargotron har vi dette. Ikke kun i forstand av at han tilbyr elektrisk drevne kjøretøy, men også at vi deler både interessen for – og ekspertisen innen – miljøvennlige kjøretøy», avslutter Marius. 

Marius Jahr, Operations Manager hos DACHSER Norway
Marius Jahr, Operations Manager hos DACHSER Norway

Høyt under taket og et felles mål om å lykkes

Cargotron og DACHSER Norway har jobbet sammen i mange år som transportør og logistikkleverandør, og ikke uten grunn.

«Det er veldig interessant å jobbe med DACHSER. Sjåførene som kjører der trives godt, og alt foregår veldig ryddig og profesjonelt. Jeg synes det er viktig at det er høyt under taket, og at vi har et felles ønske om å lykkes. Vi har hatt et langt samarbeid, og vi utfyller hverandre veldig godt med tanke på dialogen rundt nullutslipp», forteller Trond.

Og det er nullutslipp, og vissheten om at kunder kommer til å kreve andre løsninger enn det som finnes i dag, som har fått fokuset de siste årene. De to eCrafterne som allerede leverer sendinger vil snart få selskap av en splitter ny elektrisk lastebil, og begge bedrifter gleder seg til å fortsette utviklingen av DACHSERs utslippsfrie leveringsprosjekt.  

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic