DACHSER Denmark starter transporter med el-lastebil

Som et tiltak for å redusere logistikkleverandørens CO2-utslipp tar DACHSER Denmark i bruk sin første elektriske lastebil og lanserer DACHSER Emission-Free Delivery i sentrum av København.

   

DACHSER Denmarks første el-drevne lastbil på tur ved Nyhavn i København. Foto: Sine Nielsen.
DACHSER Denmarks første el-drevne lastbil på tur ved Nyhavn i København. Foto: Sine Nielsen.

Med leveransen av DACHSER Denmarks første el-lastebil til European Logistics-avdelingen, kan logistikkleverandøren starte med utslippsfrie leveranser til København sentrum. Ved anlegget i utkanten av København er det nå etablert en kraftig ladestasjon på 120 kW som kan lade et lastebilbatteri til 80 prosent på bare 45 minutter. Dermed kan en FUSO eCanter nå begynne å levere forsendelser til kunder i indre København, Sydhavn, Christianshavn og Refshaleøen.

For oss er dette et betydelig skritt i riktig retning i overgangen til grønnere energi og mer bærekraftige drivverk – en utvikling som for tiden foregår i mange ulike bransjer.

Peter Hut, General Manager for DACHSER Denmarks veitransport-avdeling.

Den elektriske lastebilen er nesten lydløs og er derfor spesialdesignet for å ta hensyn til de mange syklistene i København. Lastebilen er derfor utstyrt med et syklistkamera og sensorer som gir sjåføren et 360 graders overblikk rundt kjøretøyet, samt en blits som gjør den mer synlig for sårbare trafikanter.

Miljøvennlige transportløsninger i sentrum

Logistikkleverandøren ser på denne nye elektriske lastebilen som en langsiktig investering. Lastebilen har en rekkevidde på mellom 100 og 120 kilometer, avhengig av kjøreatferd, topografi og værforhold. Neste steg er levering av en helelektrisk Volvo FL Electric i løpet av 2023.

«Vi har plukket ut sjåførene til de første el-lastebilene våre med omhu – de er virkelig spesialister på bykjøring», sier Peter Hut. «I dag gjennomfører alle lastebilsjåfører ulike kurs i teknisk kjøring, noe som betyr at de raskt kan tilpasse seg ulike lastebiler og drivstofftyper, og i tillegg lærer de å kjøre så miljøvennlig som mulig, også i konvensjonelle diesellastebiler. Det er denne typen erfaring vi trekker på i hele porteføljen vår av lavutslipps- og utslippsfrie transportløsninger.»

De to nye elektriske lastebilene er et avgjørende skritt for DACHSER Denmark. Det neste er overgangen til bærekraftig produsert elektrisitet. Kontor- og terminalbyggene på Hvidovre forsynes allerede med 100 prosent grønn strøm. I tillegg jobber selskapet for tiden med elektriske palleløftere som går på litium-ionteknologi, og gjennomfører en konstant optimalisering av transporten via en algoritme som sikrer ruteoptimalisering i transportstyringssystemet Domino.  I tillegg benyttes det modulære kjøretøy på rutene til Sverige for å redusere CO2-utslipp.

Det bærekraftige bylogistikkonseptet DACHSER Emission-Free Delivery er en del av logistikkleverandørens langsiktige klimastrategi. I tillegg til København innføres det for tiden utslippsfri levering av pakker og generell last i 11 andre europeiske storbyregioner: Berlin, Freiburg, Stuttgart, München, Dortmund, Porto, Praha, Strasbourg, Paris, Madrid og Oslo. I tillegg er flere byer på planleggingsstadiet.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com