DACHSER Norway med sending til Ukraina

Medisinsk hjelpeutstyr ble fraktet trygt gjennom DACHSER-nettverket til Stebliv psykonevrologisk internatskole.

Situasjonen i Ukraina er kaotisk og milloner av mennesker er på flukt, mange av dem barn.

Russlands angrep på nabolandet Ukraina 24. februar har utviklet seg til en langvarig og brutal krig. Mange millioner mennesker er på flukt som følge av den langvarige konflikten med Russland, og familier har blitt skilt fra hverandre av krigens hendelser og forsøk på å flykte fra den. Det er store ødeleggelser og behov for nødhjelp.

Ett av disse stedene er Stebliv psykonevrologisk internatskole i sentrale Ukraina. Dette er et eldrehjem og internat til barn med psykiske lidelser, som manglet medisinsk hjelpeutstyr. Gjennom DACHSER-nettverket ble en forsendelse med elleve paller pakket og gjort klar til videre fremføring til internatskolen. Sendingen inneholdt rullestoler, krykker og annet hjelpemiddelutstyr. 

Initiativtagerne bak sendingen til Ukraina var Evaldas Mozeiko, som til daglig jobber som Team Leader Import / Export hos DACHSER Norway og Evaldas nabo og venn Julia Zamana Fredriksen som er fra Ukraina, men har bodd i Norge i over ti år. Julia er aktiv i foreningen «The Ukrainian community in Norway» og sender hver uke mindre hjelpesendinger til mennesker som er direkte og indirekte berørt av krigen i Ukraina. Det var gjennom denne foreningen at Stebliv psykonevrologisk internatskole kontaktet Julia for hjelp, men på grunn av størrelsen og strukturen på denne sendingen var det få leverandører som kunne hjelpe til med levering.

Evaldas tok derfor kontakt med ledelsen i DACHSER Norway som ønsket og hadde mulighet til å hjelpe til med dette. Deretter tok Evaldas med noen tomme paller fra jobb og sammen med Julia pakket de elleve paller med medisinsk hjelpeutstyr som rullatorer, rullestoler, badestoler, krykker, ergonomiske stoler og sengeheiser. Dagen etter kom en DACHSER-lastebil for å hente sendingen. Dette ble deretter sendt gjennom DACHSER-nettverket og levert til Stebliv psykonevrologisk internatskole.

«Sendingen ble sendt fra Vinterbro 9. september og kom trygt frem til Stebliv psykonevrologisk internatskole 28. september. Vi får ukentlige henvendelser om nødhjelp, og det er de sivile som rammes hardest i krig. Menneskene ved Stebliv psykonevrologisk internatskole er allerede utsatt og sårbare, og situasjonen for disse er prekær», forteller Julia.

Stort behov for hjelp

«DACHSER Norway sørget for at sendingen med hjelpemidler kom frem til dem som virkelig trenger det. Dette ble gjort mulig gjennom DACHSER-nettverket og uten kostnader for ‘The Ukrainian community in Norway’ som daglig jobber for å hjelpe det ukrainske folk. Jeg er stolt av å ha en arbeidsplass som forstår betydningen av å bo i et privilegert og trygt land, og at alle som kan bør bidra i kriser», sier Evaldas. 

DACHSER har tidligere sammen med terre des hommes og den lokale prosjektpartneren Vostok-SOS lansert et felles prosjekt i de ukrainske byene Kharkiv, Dnipro, Lviv og Uzhhorod hvor barn, tenåringer og familiene deres får terapeutisk hjelp til å jobbe seg gjennom traumene som krigen påfører dem.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com