En fleksibel Tysklandløsning – Didriksons valgte DACHSER

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Siden 1913 har Didriksons produsert vanntette plagg som beskytter mot regn, kulde og vind. Nå har selskapet en strategi for å vokse på det tyske markedet – et relativt nytt marked for Skandinavias største varemerke for regntøy og funksjonsplagg.

«Våre logistikkoperasjoner er ganske komplekse,» forklarer Madeleine Törnvall fra Didriksons. </span>
«Våre logistikkoperasjoner er ganske komplekse,» forklarer Madeleine Törnvall fra Didriksons. </span>

Tyskerne har strenge – svært strenge – krav til logistikk. Det er derfor det svenske selskapet Didriksons trengte en logistikkpartner som kunne levere ikke bare varer, men også pålitelighet, fleksibilitet og høy kvalitet for å vokse på det tyske markedet.

Madeleine Törnvall er Head of Supply Chain for hele Didriksons-konsernet. Fra kontoret sitt på hovedkontoret i Borås utenfor Göteborg er hun den som styrer selskapets logistikk, og etter hennes erfaring er det tyske markedet det som har de mest kompliserte kravene.

«Våre logistikkoperasjoner er ganske komplekse,» forklarer Madeleine Törnvall fra Didriksons. «Kundene våre stiller strenge krav, og de blir bare strengere. Vi var på utkikk etter et logistikkselskap som kunne håndtere dette – en leverandør som kunne håndtere våre ulike eksportstrømmer.»

Fleksibilitet ved valg av tjenester

Hos Didriksons er kvalitet viktig. Selskapet legger mye energi i sine leveranser: Alt må være pent og ordentlig og ose av kvalitet siden mange av kundene i Europa stiller strenge krav til emballasje og leveringstid. Med DACHSER kan Didriksons velge mellom de ulike transportløsningene: targoflex, targospeed og targofix, noe som gir en helt utrolig fleksibilitet og kontroll når det gjelder de europeiske varestrømmene. I dag har DACHSER Sveriges filial i Göteborg 8 stykkgodsruter til ulike deler av Tyskland og leverer til hele landet innen 48 timer.

«Vi kunne tilby Didriksons en løsning for palletransport med høy kvalitet og fleksibilitet basert på kundenes spesifikke behov og ønsker,» sier Daniel Jonsson, Sales Executive European Logistics i DACHSER Sweden i Göteborg.

«Vi kunne tilby Didriksons en løsning for palletransport med høy kvalitet og fleksibilitet basert på kundenes spesifikke behov og ønsker,» sier Daniel Jonsson, Sales Executive European Logistics i DACHSER Sweden i Göteborg: «targoflex for de beste prisene, targospeed for kortest ledetid og targofix for datospesifikke leveranser.»

«Vi har ikke råd til å gjøre feil – spesielt ikke på det tyske markedet,» sier Madeleine Törnvall.
«Vi har ikke råd til å gjøre feil – spesielt ikke på det tyske markedet,» sier Madeleine Törnvall.

Best på stykkgods i Tyskland

Varehentingen fra Didriksons' lager i Borås foretas av DACHSER Swedens filial i Göteborg, og de har arbeidet svært godt helt fra begynnelsen. Selskapet har i dag flere varehentinger per dag og full åpenhet fra dør til dør med Track & Trace gjennom hele forsyningskjeden. Dette sammen med et konstant høyt kvalitetsnivå har redusert de totale transportkostnadene for Didriksons.

«Vi har ikke råd til å gjøre feil – spesielt ikke på det tyske markedet. DACHSER holder hele tiden høy kvalitet på leveransene, og de har en god lokal og proaktiv kundeservice. Hvis noe går galt, tar de kontakt med oss, til og med før vi har sjanse til å komme i kontakt med dem. Kommunikasjonen mellom våre selskaper og særlig den lokale dialogen med våre kontaktpersoner i Göteborg er viktig – den er mye mer personlig enn om vi skulle komme i kontakt med en nasjonal kundeservice,» sier Madeleine Törnvall.

Om Didriksons:
  • Julius og Hanna Didrikson etablerte Didriksons i 1913 da de begynte å produsere arbeidsklær for fiskerne i Grundsund, helt ute på Sveriges vestkyst
  • Nå, over hundre år senere, er Didriksons fortsatt Skandinavias største varemerke for regntøy og funksjonsplagg.
  • Finnes i ca. 20 land.
DACHSER over hele verden
Kontakt oss