Ny COO for DACHSER Air & Sea Logistics

Ved årsskiftet ble Tobias Burger (46) ny Chief Operations Officer (COO) for Air & Sea Logistics. Den tidligere visedirektøren vil ha fokus på vekst i globale markeder og integrert stykkgodstransport.

Tobias Burger er ny  chief operating officer for DACHSER Air & Sea Logistics.
Tobias Burger er ny chief operating officer for DACHSER Air & Sea Logistics.

Tobias Burger, som tidligere fungerte som Deputy Director Air & Sea Logistics, erstatter Edoardo Podestà (61), som har pensjonert seg etter et aktivt yrkesliv med en karriere hos DACHSER som strekker seg over mer enn 20 år, hvorav de siste fem årene som leder for luft- og sjøfraktvirksomheten. 

«Den gjennomarbeidede overleveringen av forretningsområdet Air & Sea Logistics gjenspeiler den målrettede og langsiktige videreutviklingen av det interkontinentale nettverket vårt», sier Bernhard Simon, styreleder i DACHSER. «Edoardo Podestà har bygget opp den asiatiske virksomheten vår siden 2003, og som COO Air & Sea Logistics har han gitt et betydelig bidrag til selskapets vekst de siste fire årene. Med Tobias Burger sitter det nå en erfaren logistikkstrateg ved roret i Air & Sea Logistics-organisasjonen. Han har en grundig og helhetlig forståelse av de komplekse utfordringene som de globale logistikkmarkedene står overfor – både nå og i fremtiden.»    

Ved å knytte interkontinental transport tett sammen med vårt effektive europeiske landtransportnettverk er målet å tilby kundene en omfattende løsning for stykkgodstjenester over hele verden. Dette globale stykkgodstilbudet, som er basert på et integrert nettverk med omfattende kontraktlogistikkfunksjoner, krever en effektiv luft- og sjøfraktorganisasjon med global tilstedeværelse.

Burkhard Eling, CEO for DACHSER

Burger har doktorgrad i bedriftsøkonomi, og startet karrieren sin som strategikonsulent i Siemens Management Consulting. Han begynte i DACHSER i 2009. Etter å ha jobbet med controlling og strategiutvikling fikk han ansvaret for eierstyring og selskapsledelse. På den tiden hadde han allerede ansvar for den strategiske utviklingen av det globale luft- og sjøfraktnettverket. Burger ble utnevnt til Deputy Director for Air & Sea Logistics i 2019, og ble dermed Podestàs høyre hånd. I denne perioden var han først global salgssjef for luft- og sjøfraktvirksomheten. I 2021 og 2022 ledet Burger forretningsenheten ASL EMEA som administrerende direktør med stor suksess.

Edoardo Podestà: To tiår med vekst for DACHSER ASL

Podestà avslutter sin suksessrike karriere som logistikksjef ved å overlate tømmene til Burger. Podestà er italiensk og har bodd i Hongkong i mange år. Han begynte hos DACHSER i 2003 etter oppkjøpet av et fellesforetak. Som administrerende direktør hadde han opprinnelig ansvaret for Stor-Kina. I takt med at DACHSERs virksomhet vokste i Asia, tok han snart ansvaret for hele forretningsenheten for Asia og Stillehavsregionen. Siden 2019 hadde han også stått ved roret i den globale luft- og sjøfraktvirksomheten som COO Air & Sea Logistics. «I et ekstremt ustabilt marked brukte han sin omfattende erfaring og kreativitet til å alltid velge riktig kurs for vekst og lønnsomhet», sier Eling. 

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com