DACHSER kjøper Frigoscandia AB

DACHSER styrker Food Logistics-nettverket i Norden med oppkjøpet av den svenske matlogistikkleverandøren Frigoscandia AB. Oppkjøpet forutsetter godkjennelse fra de europeiske konkurransemyndighetene.

Frigoscandia har hovedkontor i Helsingborg, Sverige.
Frigoscandia har hovedkontor i Helsingborg, Sverige.

DACHSER kjøper opp Frigoscandia AB, en ledende totalleverandøren innen temperaturkontrollert og frossen matlogistikk med hovedkontor i Helsingborg, fra private equity-investoren Mutares SE & Co.KGaA.

Frigoscandias 1300 ansatte er i hovedsak lokalisert i kjernemarkedet Sverige, samt i Norge og Finland, fordelt på cirka 40 steder. Inkludert Frigoscandia, har DACHSER dermed rundt 2000 ansatte i regionen. I 2022 hadde selskapet en omsetning på 300 millioner euro. Selskapet ble grunnlagt i 1948, og tilbyr outlet-levering i Sverige, Norge og Finland ved hjelp av et tett sammensveiset og effektivt nettverk via tre forretningssegmenter:

  • Innenrikstransport Sverige består av et landsdekkende transportnettverk med en flåte på rundt 500 kjøretøy, 260 egne.
  • Internasjonal transport dekker 51 markeder globalt i form av vei-, luft- og sjøtransport.
  • Lager består av tolv lagre i Sverige og tre i Norge.

Vi er veldig glade for oppkjøpet av Frigoscandia, slik at vi kan ta vårt langvarige strategiske samarbeid til et nytt nivå. Ved å gjøre dette utvider vi ikke bare DACHSER Food Logistics i de nordiske markedene, vi styrker også vår posisjon som en av de ledende europeiske leverandørene av matlogistikk

Burkhard Eling, administrerende direktør i DACHSER.

For DACHSER Food Logistics-kunder gir oppkjøpet av Frigoscandia, inkludert flåten og nettverket, en direkte og pålitelig markedstilgang som dekker hele spekteret av matlogistikk.

Utvidelse av DACHSERs tilstedeværelse i de nordiske markedene

DACHSER har vært aktiv i de nordiske markedene med sin egen regionale organisasjon siden 2005, med forretningsområdene European Logistics og Air & Sea Logistics. Selskapet har 13 avdelinger i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Ikke-temperaturkontrollert transport av matvarer, som de som av og til utføres av DACHSER Nordics European Logistics, påvirkes ikke av overtakelsen. Peter Haveneth, administrerende direktør i Frigoscandia, skal fortsette å lede selskapet.

Som en del av DACHSER har vi fortsatt tilgang til The European Food Network, som betjener 34 land, samtidig som vi posisjonerer oss for fremtiden. Når vi blir en del av DACHSER får vi de beste forutsetningene for videre vekst, og for å fortsette å tilby kundene våre best mulig pålitelighet og kvalitet

Peter Haveneth, administrerende direktør i Frigoscandia

 «Oppkjøpet av Frigoscandia er et viktig skritt for å akselerere veksten vår», sier Alexander Tonn, COO Road Logistics og administrerende direktør i DACHSER Food Logistics fra 1. januar 2024. Han legger til: «Historien har vist at begge parter har et tydelig fokus på pålitelighet og kvalitet. Vi er glade for å kunne ønske Frigoscandia velkommen i DACHSER-familien.»

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com
return true; } return false; }