Nye lokaler for DACHSER Sweden  

DACHSER Sweden fortsetter suksessen og er klar for fremtiden med nye lokaler i Jönköping i Sverige. Med 1600 kvadratmeter til kontorer, et lager på 10 000 kvadratmeter og en terminal på 6200 kvadratmeter blir den nye avdelingen selskapets største i Norden.

Fra venstre: Martin Ishak, Sales Manager Jönköping. René Sidor, Managing Director Nordic. Carl-Johan Westas, Country Manager Sweden European Logistics and Branch Manager Jönköping. Mats Larsson, Operation Manager Jönköping. Fredrik Rånge, Contract Logistics Manager.
Fra venstre: Martin Ishak, Sales Manager Jönköping. René Sidor, Managing Director Nordic. Carl-Johan Westas, Country Manager Sweden European Logistics and Branch Manager Jönköping. Mats Larsson, Operation Manager Jönköping. Fredrik Rånge, Contract Logistics Manager.

Siden starten i 2005 har DACHSER Sweden fått stadig større fotfeste i det svenske markedet, og selskapet har vist en stabil og kontinuerlig vekst de siste årene. «Vi bygger for fremtiden. DACHSER har et stort potensial i Sverige, og vi sikter høyt. Nye lokaler er en del av realiseringen av dette potensialet», sier Carl-Johan Westas, avdelingsleder for DACHSER Swedens avdeling i Jönköping samt Country Manager Sweden European Logistics.

Siden 2017 har avdelingen i Jönköping holdt til i leide lokaler ved Solåsvägen i utkanten av Jönköping. Både antall forsendelser og antall ansatte øker, og i 2024 flytter avdelingen til nybygde lokaler sør for Jönköping. Nærmere bestemt ved siden av E4 og riksvei 30, nær Stigamo-krysset i Vaggeryd kommune. Den nye avdelingen består av 1600 m2 til kontorer, et lager på 10 000 m2 samt en terminal på 6200 m2 med 70 porter. Dette er et moderne anlegg som kommer til å bli selskapets største avdeling i Norden.

Sentral beliggenhet for nordisk distribusjon

I 2023 ble Jönköping-regionen kåret til det tredje beste logistikkstedet i Sverige, i stor grad på grunn av den sentrale beliggenheten i Norden. DACHSER Swedens valg av sted for den nye avdelingen er intet unntak.

«Regionen vår preges av gründere og en rekke små bedrifter. At en stor logistikkleverandør velger å lokalisere seg i kommunen, styrker posisjonen vår som logistikknutepunkt i Sverige og i hele Norden. Vi ønsker DACHSER velkommen til Vaggeryd», sier Johan Thorsell, som er næringssjef i Vaggeryd kommune.

Lageret på 10 000 m2 og med takhøyde på 12 meter vil være et knutepunkt for Contract Logistics for hele nettverket i Norden. De nye lokalene gjør det mulig å utvide fra 5800 til 11 000 palleplasser. «Vi vokste rett og slett ut av de gamle lokalene våre. Nå får vi nesten dobbelt så mange palleplasser, og lageret kobles sammen med terminalen, slik at vi kan optimalisere prosessene våre enda mer», sier Fredrik Rånge, Contract Logistics Manager ved avdelingen i Jönköping

Med 1600 kvadratmeter til kontorer, et lager på 10 000 kvadratmeter og en terminal på 6200 kvadratmeter blir den nye avdelingen DACHSERs største i Norden.
Med 1600 kvadratmeter til kontorer, et lager på 10 000 kvadratmeter og en terminal på 6200 kvadratmeter blir den nye avdelingen DACHSERs største i Norden.

Fokus på arbeidsmiljø og klima

I likhet med mange andre bransjer blir logistikkbransjen stadig mer digitalisert, men for DACHSER vil dette alltid være en bransje som drives av mennesker for mennesker. Derfor har klima og arbeidsmiljø stått i høysetet under planleggingen av de nye lokalene. «Vi investerer i best mulig teknologi for bygningen, utstyret og kjøretøyene», sier Tanja Turkanovic, HMS-sjef i DACHSER Sweden. Et konsept for bærekraftig drift gir maksimale CO2-besparelser. Energien som kreves for å drive bygningen, lages av et solcelleanlegg på taket, og i byggearbeidet tas det også hensyn til planer for fremtidig utvikling av transport i form av elektriske lastebiler. 

Nye og tidsriktige lokaler skaper naturligvis forutsetninger for et bedre arbeidsmiljø for de ansatte. Store rom med god belysning både i terminalen og på lageret skaper en tryggere arbeidsplass. Kontordelen får store vinduer for godt innslipp av naturlig lys, og det blir naturligvis investert i ergonomi. «Et viktig aspekt er at vi nå kan tilby både gamle og nye ansatte en innbydende og moderne arbeidsplass. Med veksten vår i det svenske markedet håper vi å kunne tilby flere jobbmuligheter i fremtiden», sier Carl-Johan Westas.

Avdelingens plassering er også nøye gjennomtenkt med tanke på karbonavtrykket. Tanja Turkanovic forklarer: «Vi er nær motorveien, slik at vi unngår å fylle sentrum med kjøretøy. I tillegg er vi nærmere kundene og samarbeidspartnerne våre. Ifølge beregningene våre er dette den optimale geografiske beliggenheten for å gjøre transporten vår mer effektiv når det gjelder CO2-utslipp.»

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com