Karriere Mediaroom

DACHSER Norway

Velkommen til DACHSER sin nettside for Norge.

Track & Trace
Du kan finne hele verden av eLogistics-applikasjoner her

DACHSER Nyheter

Nyheter 02.03.2021
Har du lest vårt siste nyhetsbrev?

Årets første utgave av nyhetsbrevet vårt er fylt med interessante artikler om alt fra hvordan man skaper stabile forsyningskjeder til hvordan man holder driften i gang i krisetider.

Nyheter 25.02.2021
Hvordan holder man hodet over vann i en uforutsigbar hverdag?

Man må være på tå hev og holde begge hendene på rattet. Det mener Armend Krasniqi, General Manager hos DACHSER Norway på Vinterbro.

Nesten alle bedrifter har fått kjenne på presset fra koronakrisens følger i større eller mindre grad. Heldigvis lever vi i et samfunn hvor folk viser solidaritet og er villige til å hjelpe hverandre når det virkelig gjelder. Dette er også tilfellet hos logistikkleverandøren DACHSER Norway, som har klart seg gjennom hele perioden uten permitteringer.
 

Det har allerede nesten gått et år siden koronapandemien traff Norge. Alles hverdag ble snudd på hodet, og hele logistikkbransjen fikk smake på hva ordet «krisehåndtering» innebærer. Hvordan går man egentlig fram når en krise som denne rammer? Vi har snakket med Armend Krasniqi, General Manager hos DACHSER Norway på Vinterbro om hvordan han og hans team suksessfullt har navigert seg gjennom krisen.

2
Nyheter 23.02.2021
Slik oppnår du en stabil forsyningskjede

Uansett hvilken bransje man befinner seg i, er en stabil forsyningskjede alltid noe en bedrift burde jobbe for. Vi har snakket med JFKnudtzen, en langvarig kunde hos DACHSER Norway, om hvordan selskapet har klart å skape en stabil forsyningskjede.

Pressemeldinger 18.02.2021
DACHSER Air & Sea Logistics omorganiserer den regionale ledelsen

DACHSER Air & Sea Logistics (ASL) har omorganisert ledelsen av sine forretningsenheter i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) og Americas.

2
Nyheter 10.02.2021
Et fleksibelt nettverk

For komplekse logistikknettverk gjelder følgende: Dess tettere hvert knutepunkt ligger, jo mer robust blir nettverket, og jo større fleksibilitet kan det tilby kunder i alle sektorer – selv i krisetider. Enkelte knutepunkter tar på seg enda flere konsolideringsoppgaver – hos DACHSER er disse kjent som Eurohubs.

Markedsinformasjon 08.02.2021
Retningslinjer for merking og pakking av varer

Det kan være utfordrende å holde oversikt over alle endringene som har funnet sted i forbindelse med brexit. Eksempelvis har den britiske regjeringen etablert visse retningslinjer for varer pakket i treemballasje med tanke på import, eksport, gjenbruk og retur.

Du og samarbeidspartnerne dine er nødt til å sikre at all «solid wood packaging» som blir brukt overholder disse retningslinjene. For å skaffe deg en oversikt over hva «solid wood packaging» omfatter, kan du klikke her. I det følgende vil vi referere til disse formene for innpakning som treemballasje.

Hva du må gjøre, avhenger av om du importerer eller eksporterer varer. Hvis du ikke følger reglene, kan emballasjen bli avvist eller ødelagt, og du må transportere varene på en annen måte.

Import av treemballasje

Dersom du bruker treemballasje når du importerer varer til Storbritannia, må denne oppfylle den internasjonale standarden ISPM15.

Du burde spesifisere kravene forbundet med treemballasje i kontrakten mellom deg og eksportøren. Dette vil beskytte deg dersom forsendelsen ikke godkjennes av tollvesenet og du blir bedt om å betale for en eller flere av følgende punkter: 

  • Ompakking av varene
  • Behandling og markering av treemballasjen etter ISPM15-standard
  • Destruering av treemballasjen
  • Returnering av treemballasjen og, om nødvendig, varene.

Dersom innpakkingen ikke godkjennes av tollvesenet og du får tilbud om å behandle den, så kan du enten:

  • Finne et selskap som er autorisert til å utføre behandling etter ISPM15-standard.
  • Sende treemballasjen tilbake til leverandøren

Eksport av treemballasje

Hvis du bruker treemballasje til å eksportere varer, sjekk om landet du handler med godtar ISPM15-standarden og om de har andre krav.

Du kan enten:

  • Sjekke the global exporter’s guide
  • Kontakte landets ambassade eller nasjonale plantevernorganisasjon

Gjenbruk og retur av treemballasje

Du kan gjenbruke uskadet og uinnfisert treemballasje i andre land som godtar ISPM15-standarden.

Hvis ISPM15-kompatibel treemballasje er reparert, reproduseret eller endret på noen måte, må du sørge for at den behandles på nytt og merkes på ny for å opprettholde standarden. Finn et selskap som er autorisert til å utføre behandling etter ISPM15-standard.

Husk at du alltid kan finne informasjon omkring brexit på vår hjemmeside.

Nyheter 02.02.2021
DACHSER sender sitt første block train fra Kina til Europa

Logistikkleverandøren DACHSER har for første gang benyttet seg av et block train fra Kina til Tyskland. Toget fraktet femti 40-fots containere (FEU) og ankom Ludwigshafen i Tyskland i slutten av desember.

Pressemeldinger 26.01.2021
DACHSER organiserer vaksinelogistikk i Berlin

Logistikkleverandør får til oppgave å oppbevare kjøleboksene for vaksiner samt distribuere dem til vaksinasjonssentre, sykehusapoteker og mobile vaksinasjonsteam.

Markedsinformasjon 25.01.2021
Norske myndigheter innfører strenge smittevernstiltak i flere kommuner

Norske myndigheter har nå innført strenge smittevernstiltak i 10 østlandskommuner etter utbrudd av den engelske virusmutasjonen. I tillegg har norske myndigheter bestemt seg for å innføre strenge tiltak i ytterligere 15 randsonekommuner grunnet stor risiko for virusspredning.

Vi ønsker å informere om at vi fortsatt er fullt operasjonelle, og at vi fortsatt kan dekke alle behov våre kunder måtte ha. Dersom du som kunde ikke kan motta varer, så oppfordrer vi deg til å gi oss beskjed så snart som mulig.

Dersom du har noen spørsmål, er du velkommen til å kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER. 


 

Nyheter 21.01.2021
DACHSER blir medlem av DWV

1. januar 2021 sluttet DACHSER seg til den tyske hydrogen- og brenselcelleforeningen, DWV. Dette er en lobbygruppe som har jobbet for rask innføring av hydrogen som energikilde, og fremmet brenselcelleteknologi siden 1996. DACHSER vil også delta i DWVs HyLogistics-klyngen.

Dette må du vite om brexit

Brexit-prosjektteamet vårt har staket ut kursen for et velfungerende og sikkert logistikknettverk til og fra Storbritannia.

Mange bedrifter, som er avhengige av problemfri transport av produktene sine, må nå gjøre hjemmearbeidet sitt i forbindelse med brexit for å holde varetrafikken i gang: Finn all relevant informasjon ved å klikke på nedenstående link.

Finn ut mer

Landets fakta (per 2019)

244052674
Årlig omsetning (NOK)
1
Avdelinger
212627
Forsendelser
Mer