Karriere Mediaroom

Velkommen til vår hjemmeside!

På vår hjemmeside finner du alt om våre tjenester og de siste nyhetene fra selskapet.

Track & Trace
Øyeblikkelig informasjon om forsendelsen din

DACHSER Nyheter

20.09.2022
«Golden Week» i Kina  – slik påvirker det transporttjenester

«National Day Golden Week» er en syvdagers nasjonal høytid i Kina. 1. oktober hvert år markeres grunnleggelsen av Folkerepublikken Kina, og i den forbindelse er hele uken fra 1. til 7. oktober offentlige fridager. I likhet med de fleste andre selskaper holder DACHSER i Kina stengt denne uken, og gjenopptar normal drift 8. oktober.


De fleste bedrifter og fabrikker er stengt hele uken, med redusert eller stanset produksjon som følge av dette. Flyplasser og havner vil fortsatt være i drift, men med redusert bemanning på grunn av de lavere produksjonsvolumene i fabrikkene.

Offentlige instanser som tollkontorer er som regel stengt mellom 1.–3. oktober. Ettersom Kina – en av verdens største økonomier og ledende produksjonsland – stopper opp i en hel uke, og fabrikkene ikke nødvendigvis er i full drift igjen når uken er over, vil nedgangen i produksjonsvolumet ha ringvirkninger i de globale forsyningskjedene. 

 Kunder skal derfor ha følgende i bakhodet:

  • Med kommunikasjon med leverandører og kunder god tid i forveien er det mulig å sørge for at man har tilstrekkelig varebeholdning og realistiske forventninger i kjølvannet av friuken. 
  • Kontaktpersoner i DACHSER kan hjelpe deg med å gjøre forberedelser og utarbeide presise fraktprognoser for langsiktig planlegging, slik at DACHSER kan tilby de beste løsningene for budsjettet og tidsplanene dine. 
  • Legg inn bestillinger tidlig og vær oppmerksom på fristene for frakt av gods.

Lokale kontakter ved DACHSER sine avdelinger vil være tilgjengelige for å svare på spørsmål.

2
15.09.2022
DACHSER leverer utslippsfritt til München sentrum

DACHSER Emission-Free Delivery lanseres nå i den bayerske hovedstaden, som innebærer at alle forsendelser fra DACHSER leveres utslippsfritt i et definert sentrumsområde.

14.09.2022
Påminnelse: Storbritannia innfører nytt tollsystem

I Storbritannia erstattes dagens CHIEF-system (Customs Handling of Import and Export Freight) av det nye tollsystemet CDS (Customs Declaration Service). Innføringen vil skje 30. september 2022 og importører i Storbritannia må derfor forberede seg på endringer.

Innføringen av det nye tollsystemet CDS vil finne sted for importforsendelser til Storbritannia 30. september 2022, mens overgangen for eksportforsendelser er planlagt å finne sted 31. mars 2023. Overgangen gjør at importører og eksportører i Storbritannia må forberede seg på endringer. Vedlagt finnes en sjekkliste som skal være til hjelp når man går gjennom kravene.

Overgangen betyr i hovedsak:

  • Tollkreditt: Hvis kunden din bruker sin egen tollkreditt, må de søke om ny autogiro for CDS. Hvis de bruker DACHSERs tollkreditt, trenger de ikke å søke om en ny autogiro for CDS.
  • Det er et «finance dashboard» i CDS som er tilgjengelig gjennom Government Gateway. Hvis DACHSER skal deklarere importsendinger for importøren din, må godkjenningen av at DACHSER kan bruke utsettelseskontoen lagres i «finance dashboard».

Det anbefales å forberede seg på de endringene som følger med overføringen fra CHIEF til CDS. Ellers er det risiko for at det kan oppstå forsinkelser i importklareringer i Storbritannia fra 1. oktober 2022, da tolldeklarasjoner ikke lenger kan sendes til selskaper som ennå ikke er registrert i CDS, fra denne datoen. DACHSERs CDS-team svarer gjerne på spørsmål på følgende e-postadresse: 

CDS.Northampton@dachser.com

09.09.2022
Har du lest vårt siste nyhetsbrev?

Vi har i dette nyhetsbrevet fokus på innovasjon og kunnskapsdeling – kvaliteter som er helt nødvendige for et transportselskap som vil være forberedt for fremtiden.

07.09.2022
DACHSER Sweden utnevner ny Branch Manager i Malmø

 

 

07.09.2022
DACHSER setter sine første hydrogenlastebiler i drift


 

2
07.09.2022
Et nordisk nettverk av eksperter

DACHSER har de siste ti årene lært opp ansatte til å bli driftseksperter. Målet er å gjøre dem i stand til å berike og støtte sine egne avdelinger og dermed hele DACHSER-nettverket med et bredt spekter av erfaring og detaljkunnskap. Men hva gjør egentlig en slik driftsekspert?

2
30.08.2022
Innovativ teknologi avlaster lageransatte

For første gang har DACHSER testet aktive Exoskjelett (ytre skjell) produsert av German Bionic under hverdagslige arbeidsforhold på lageret. Resultatene er imponerende. Nå skal teknologien rulles ut på flere steder.

22.08.2022
En garvet logistikkekspert

Alexander Tonn har vært COO Road Logistics hos DACHSER siden januar 2021. 48-åringen har ansvaret for driften av forretningsområdet Road Logistics med forretningsdivisjonene European Logistics og Food Logistics. Vi har snakket med ham om hans erfaringer, nettverkskompetanse og personlige mål.

2
26.07.2022
Et globalt nettverk av driftseksperter

DACHSER har de siste 10 årene lært opp ansatte til å bli driftseksperter. Målet er å gjøre dem i stand til å berike og støtte sine egne avdelinger og dermed hele DACHSER-nettverket med et vell av erfaring og detaljkunnskap. Men hva krever det å bli en driftsekspert?

DACHSER Mediaroom

Langsiktig klimastrategi

Aktivt klimavern er en del av DACHSERs samfunnsansvar. Med effektiv logistikk og tekniske innovasjoner leder vi an i klimakampen.

DACHSER jobber aktivt for at logistikkbransjen skal gå over til lav - og nullutslippsteknologi. Les mer om hvordan vi bidrar ved å klikke på nedenstående link.
Finn ut mer

Landets fakta (per 2021)

286400000
Omsetning i NOK (netto, konsol.)
1
Avdelinger
328580
Forsendelser
Mer

Avdelinger over hele verden

Kontaktinformasjon til våre datterselskaper

Har du en forespørsel eller et spørsmål? Her finner du kontaktinformasjon for våre datterselskaper over hele verden.

Finn et sted