Mediaroom

DACHSER Norway

Velkommen til DACHSER sin nettside for Norge.

Track & Trace
Du kan finne hele verden av eLogistics-applikasjoner her

DACHSER Nyheter

Pressemeldinger 26.01.2021
DACHSER organiserer vaksinelogistikk i Berlin

Logistikkleverandør får til oppgave å oppbevare kjøleboksene for vaksiner samt distribuere dem til vaksinasjonssentre, sykehusapoteker og mobile vaksinasjonsteam.

Markedsinformasjon 25.01.2021
Norske myndigheter innfører strenge smittevernstiltak i flere kommuner

Norske myndigheter har nå innført strenge smittevernstiltak i 10 østlandskommuner etter utbrudd av den engelske virusmutasjonen. I tillegg har norske myndigheter bestemt seg for å innføre strenge tiltak i ytterligere 15 randsonekommuner grunnet stor risiko for virusspredning.

Vi ønsker å informere om at vi fortsatt er fullt operasjonelle, og at vi fortsatt kan dekke alle behov våre kunder måtte ha. Dersom du som kunde ikke kan motta varer, så oppfordrer vi deg til å gi oss beskjed så snart som mulig.

Dersom du har noen spørsmål, er du velkommen til å kontakte din lokale kontaktperson hos DACHSER. 


 

Nyheter 21.01.2021
DACHSER blir medlem av DWV

1. januar 2021 sluttet DACHSER seg til den tyske hydrogen- og brenselcelleforeningen, DWV. Dette er en lobbygruppe som har jobbet for rask innføring av hydrogen som energikilde, og fremmet brenselcelleteknologi siden 1996. DACHSER vil også delta i DWVs HyLogistics-klyngen.

Markedsinformasjon 18.01.2021
Slik påvirker det kinesiske nyttåret logistikken

I 2021 feires det kinesiske nyttåret den 12. februar. Kinesisk nyttår er den største høytiden i Kina hvor folk feirer begynnelsen på det nye året sammen med familien. Den nasjonale høytiden varer en uke og har konsekvenser for de globale forsyningskjedene.
Følgende informasjon gir en oversikt over noen viktige fakta om høytiden og effekten den kan ha på logistikken.

Datoer og viktige fakta

  • 12. februar 2021 markerer starten på det kinesiske nyttåret (oksens år).
  • Den kinesiske høytiden begynner 11. februar og avsluttes 17. februar. Det innebærer at de fleste bedrifter, også DACHSERs avdelinger i Kina, vil holde stengt og ikke åpne igjen før 18. februar.
  • Fabrikker og produksjonsanlegg kan være stengt enda lenger. Produksjonen kan ta en pause allerede en uke før det kinesiske nyttåret, og enkelte fabrikker gjenopptar forretningsaktivitetene først etter en måned.
  • Den lange ferien gjør det mulig for arbeidere i byen å reise tilbake til hjembyen for å gjenforenes med familien, selv om det kanskje ikke er tilfellet i år på grunn av pandemien.

Effekt på forsyningskjeden

  • Den lange ferien i Kina kan føre til forsinkelser i forsendelsene dine på opptil én måned.
  • På grunn av den ovennevnte lukkeperioden i industrien vil det ikke komme noen produksjon fra Kina i minst én uke. Selv om fabrikkene kommer til å starte opp igjen litt etter litt, vil driften ikke være tilbake for fullt umiddelbart.
  • Produksjonen i andre land i Asia vil også bli påvirket ettersom enkelte deler kan komme fra Kina, eller at monteringsprosessene blir gjort der.
  • De fleste leverandører vil fylle opp varelagrene for å dekke den kinesiske nyttårsperioden, noe som gir en topp i lastemengdene før ferien. Det vil også ta litt tid etter høytiden før markedsforholdene blir normalisert.

Vær forberedt

For å unngå unødvendige prisøkninger og forsinkelser, anbefales det på det sterkeste å legge inn bestillinger god tid i forveien. Hos DACHSER kan logistikkekspertene våre hjelpe deg med planleggingen. Diskuter gjerne behovene dine med oss, så kommer vi frem til den beste måten å holde forsyningskjeden din uavbrutt på gjennom det kinesiske nyttåret.

Nyheter 12.01.2021
«Det er medarbeidernes tilknytning og lojalitet som gjør at DACHSER skiller seg ut»

Fra enmannsselskap til global aktør – I løpet av selskapets 90-årige historie har DACHSER blitt en internasjonal tungvekter innen logistikk. Men på hvilken måte har logistikkleverandøren hatt nytte av medarbeidernes lojalitet og strukturen som et familieeid selskap? Dr. Andreas Froschmayer, Corporate Director for Corporate Development, Strategy & PR i DACHSER, forklarer.  

Markedsinformasjon 08.01.2021
Ny tysk avgift på CO²-utslipp trådte i kraft den 01.01.2021

Det nasjonale kvotehandelssystemet (nEHS), som er basert på loven om handel med drivstoffutslipp (Fuel Emission Trading Act, BEHG), trådte i kraft i Tyskland den 1. januar 2021. Loven om handel med drivstoffutslipp og det nye nasjonale kvotehandelssystemet er sentrale komponenter i den tyske regjeringens klimabeskyttelsespakke, og tar sikte på å øke prisen på CO²-utslipp utover EUs kvotehandelssystem. Formålet med å øke prisen er å få til atferdsendringer som vil redusere utslippene. 

Bensin, diesel, fyringsolje og gass beskattes fra den 1. januar 2021 med en CO²-avgift. Kostnadseffekten vil være 0,07 EUR (netto) per liter med diesel fra den 1. januar 2021, og vil fortsette å øke årlig. Dette vil også øke DACHSERs kostnader. Likevel vil vi prøve å holde kostnadene for våre kunder så lave som mulig ved å optimalisere transporten.  

Pressemeldinger 06.01.2021
Burkhard Eling overtar som CEO i DACHSER

1. januar overtok Burkhard Eling som CEO og talsperson for ledelsen (Executive Board) i logistikkleverandøren DACHSER. Han leder enheten Corporate Strategy, Human Resources, Marketing, som også omfatter avdelingene Corporate Key Account Management og Corporate Governance & Compliance. Eling etterfølger Bernhard Simon, som overtar som leder av det familieeide selskapets Supervisory Board i midten av 2021.

Markedsinformasjon 05.01.2021
Brexitavtale inngått - tolladministrering fra 01.01.2021

24.12.2020 ble det inngått en avtale om fremtidig samarbeid og handel mellom EU og Storbritannia.

Et viktig punkt er at vareleveranser mellom EU og Storbritannia ikke blir tollbelagt. Dette betyr imidlertid ikke at den administrative "fortollingen" vil bli fjernet. Dette betyr at hvis du har varer som skal transporteres til eller fra Storbritannia, så skal du sende inn alle dokumenter, og all tollrelevant informasjon på forhånd. Det er først når forsendelsen har blitt frigitt av tollavdelingen vår at den kan bli sendt av sted.

Vær oppmerksom på at fra 01.01.2021 gjelder dette for alle forsendelser mellom EU og Storbritannia. Kun forsendelser fra EU til Nord-Irland er ekskludert. Her er det spesielt viktig å fremlegge dokumentasjon for varenes preferanseopprinnelse. Den viktigste informasjonen for eksportører og importører finner du i dokumentet nedenfor. Vi har også samlet alt du trenger å vite om brexit på hjemmesiden vår.

Nyheter 16.12.2020
Nytt DACHSER magazine ute nå!

Nå som året går mot slutten, bruker mange av oss tiden til å se tilbake og reflektere, men også til å forberede oss på de nye utfordringene som fremtiden vil føre med seg. Og det er akkurat det vi har gjort i den siste utgaven av DACHSER magazine.

Nyheter 11.12.2020
Har du lest vårt siste nyhetsbrev?

Årets siste utgave av nyhetsbrevet vårt er fylt med interessante artikler om alt fra Incoterms-foredrag og hyggelige kundehistorier til siste nytt om brexit.

Klar til brexit

Brexit-prosjektteamet vårt har staket ut kursen for et velfungerende og sikkert logistikknettverk til og fra Storbritannia.

Mange bedrifter, som er avhengige av problemfri transport av produktene sine, må nå gjøre hjemmearbeidet sitt i forbindelse med brexit for å holde varetrafikken i gang: Du finner all viktig informasjon om hvordan du forbereder deg på brexit ved å klikke på lenken nedenfor.

Finn ut mer

Landets fakta (per 2019)

244052674
Årlig omsetning (NOK)
1
Avdelinger
212627
Forsendelser
Mer