DACHSER Nordic ansetter ny HR Manager

Annette Johannesson har blitt ny HR Manager for logistikkselskapet DACHSERs nordiske hovedkontor i København og har ansvar for HR-aktivitetene i de ni avdelingene i Danmark, Sverige og Norge.

Annette Johannesson, ny HR Manager Nordic for DACHSER.

1. januar 2023 overtok Annette Johannesson ansvaret som HR Manager Nordic. Hun har gjennom mange år opparbeidet seg stor erfaring innen strategisk HR-arbeid på nordisk nivå i store internasjonale selskaper. Hun har blant annet jobbet hos Estée Lauder Cosmetics, hvor hun var HR Director Nordic, og senest hos Total Energies A/S, hvor en av rollene var HR-sjef for Danmark, Sverige, Norge og Finland.

«Som vår nye HR Manager vil Annette Johannesson særlig kunne bidra med solid og bred erfaring innenfor HR i nordisk regi», uttaler René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic. «Samtidig har Annette vært vant til å navigere i store organisasjoner, noe som vil være en fordel i arbeidet med å videreutvikle den nordiske HR-avdelingen vår.»

Annette Johannesson skal blant annet bidra til å utvikle og implementere HR-strategier og drive den videre utviklingen mot en mer digitalisert HR-avdeling hos logistikkselskapet:

«Jeg liker at DACHSER er internasjonalt orientert og stor geografisk. Vi har en miks av timelønnede og faste ansatte, og HR-kompetansen vår er spredt over hele Skandinavia, så kompleksiteten i lederoppgaven er høy», forteller Annette Johannesson, HR Manager for DACHSER Nordic. «Jeg kan HR, men jeg har fortsatt mye å lære om spedisjon og logistikk. Logistikk ser ut til å være en spennende bransje som jeg nå skal lære mer om.»

Flere prosjekter på gang

Noen av de prosjektene som vil kreve HR Managerens oppmerksomhet aller mest, er de nært forestående kollektive forhandlingene, en undersøkelse av medarbeidertilfredsheten, digitalisering og et intensivert arbeid med ansattes verdiforslag (EVP – employee value proposition) og arbeidsgiverprofilering, også kjent som employer branding.

«Jeg gleder meg spesielt til å jobbe med arbeidsgiverprofilering. Det er en ny disiplin som har blitt nødvendig fordi ikke bare kampen om talenter, men kampen om medarbeidere har blitt så hard. Vi har fått noen generasjoner som stiller andre krav til det å gå på jobb. Derfor må vi også bli mer digitaliserte og mindre papirdrevne innenfor HR og lære å måle det vi gjør.»

Først og fremst har Annette Johannesson imidlertid fokus på å lære DACHSER Nordic å kjenne, besøke avdelingene i Danmark, Sverige og Norge og møte sine nye kolleger på tvers av organisasjonen.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com