DACHSER Norway med plan for egenprodusert solenergi

Solcelleanlegget på kontorbygget på Vinterbro skal stå ferdig i mai.

På verdensbasis kommer all strøm som DACHSER kjøper fra fornybare ressurser.

DACHSER Emission-Free Delivery, et konsept for urban miljøvennlig varetransport med elektriske varebiler og lastebiler, er en del av selskapets klimastrategi, og innebærer at alle forsendelser leveres utslippsfritt i et definert sentrumsområde . Prosjektet ble i 2018 prisbelønnet av German Federal Environment Ministry i Sustainable Urban Logistic Competition.

I dag leveres alt stykkgods fra DACHSER Norway utslippsfritt innenfor ring 3 i Oslo. Nå er DACHSER i gang med å bygge solcelleanlegg på kontorbygget på Nesoddveien på Vinterbro. Målet er å kunne forsyne selskapets distrubusjonsbiler med egenprodusert strøm når anlegget står ferdig i mai i år. På verdensbasis kommer all strøm som DACHSER kjøper fra fornybare ressurser.

«Videre er DACHSER Norways langsiktige plan at alle distribusjonsbiler skal være elektriske innen 2028», sier General Manager i DACHSER Norway, Armend Krasniqi.

Stort potensiale i transportbransjen

DACHSER har signert en foreløpig avtale med Mercedes-Benz Trucks om å innføre 50 biler av typen Mercedes-Benz eActros LongHaul i sin europeiske flåteMed rekkevidde på rundt 500 km på en ladning vil de nye batterielektriske semitrailerne kunne transportere gods mellom de europeiske avdelingene uten lokale utslipp.

«Transport er et område med stort potensiale for å redusere sine CO2-utslipp. Dette er et faktum vi tar på alvor. Å redusere våre utslipp har blitt en integrert del av vårt daglige arbeid, og et ansvar våre ansatte og kunder forventer at vi tar», avslutter Krasniqi.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com