DACHSER overtar logistikk-programvareleverandøren kasasi

DACHSER har kjøpt aksjemajoriteten hos programvareleverandøren kasasi GmbH. I likhet med DACHSER er selskapet, som har 50 ansatte, basert i det sydlige Tyskland. Oppkjøpet styrker logistikkleverandørens digitale ekspertise innen telematikk, konnektivitet, kunstig intelligens (AI) og tingenes internett (IoT).

Fra venstre: Burkhard Eling (CEO for DACHSER), Markus Lechner (General Manager for kasasi), Stefan Hohm (CDO for DACHSER).

Programvareleverandøren kasasi leverer digitale løsninger til logistikkbransjen og ble grunnlagt i 2009, og utvikler innovative programvareprodukter som optimaliserer og bringer åpenhet til transportprosesser for vei, jernbane og vannveier. «kasasis plattform kombinerer telematikkdata fra våre mer enn 8500 vekselflak og 5000 trailere med forsendelses- og planleggingsdata fra det sentrale transportstyringssystemet vårt, Domino. Den intelligente kombinasjonen og analysen av disse dataene åpner for helt nye muligheter for transportplanlegging, beregning av ankomsttider og til og med sporing og administrasjon av forsendelser», forteller Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO), som også sitter i DACHSERs hovedstyre.

DACHSERs første skritt var å erverve aksjemajoriteten i kasasi den 25. oktober 2022. De resterende aksjene skal erverves trinnvis, og planen er å fullføre oppkjøpet innen 2026. kasasi skal fortsatt ledes av General Manager Markus Lechner og hans team. Selskapet skal fortsette å betjene sine eksisterende kunder i jernbane-, retail- og næringsmiddelbransjen, samt farmasøytisk industri som før. I den fremtidige ekspansjonen skal fokuset ligge på virksomheten knyttet til overvåkings- og analyseløsninger for jernbanetransport.

«Med DACHSER som hovedaksjonær kan vi fortsette det solide arbeidet og fokusere all vår oppmerksomhet på å utvikle banebrytende transport- og logistikkprogramvare», sier Lechner, som jobbet hos DACHSER i en årrekke før han etablerte denne oppstartsbedriften. «Fremover vil både ansatte og kunder kunne dra nytte av denne stabiliteten og sikkerheten.»

Økt effektivitet og transparens

Systematisk digitalisering spiller en nøkkelrolle i DACHSERs videre arbeid med å optimalisere og styrke kundenes forsyningskjeder. «Med de rette digitale teknologiene kan vi øke effektiviteten ytterligere, integrere kundene tettere i prosessene våre og transportere mer gods med den eksisterende lastekapasiteten. Økt transparens forbedrer planleggingen og forkorter tiden det tar å respondere på eventuelle forstyrrelser i leverandørkjedene», sier Burkhard Eling, daglig leder i DACHSER.

«Dette er grunnen til at vi har kjøpt kasasi – et dynamisk selskap med stor innovativ styrke på feltet konnektivitet og innsyn i forsyningskjeden. Vi investerer også fortsatt i vårt eget IT- og programvareutviklingsarbeid, med en stab på rundt 560 ansatte, forsknings- og utviklingsarbeidet hos DACHSER Enterprise Lab i samarbeid med Fraunhofer IML, og ikke minst på feltet globale ideer og innovasjonsledelse.»

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com