DACHSER setter sine første hydrogenlastebiler i drift

DACHSER fortsetter med praktiske tester av teknologier for nullutslippsdrift av lastebiler. I 2023 planlegger selskapet å sette to lastebiler med hydrogenbrenselcelle (FCEV) i drift i Tyskland.


 

DACHSER setter sine første hydrogenlastebiler i drift. / Kilde: FAUN Group
DACHSER setter sine første hydrogenlastebiler i drift. / Kilde: FAUN Group

Neste år vil logistikkleverandøren sette en 27 tonns Hyundai Xcient-lastebil på veien i Magdeburg i Tyskland. Nullutslippslastebilen skal brukes til regional distribusjon, samt regelmessig transport om natten til Berlin. En annen lastebil med hydrogenbrenselcelle, Enginius Bluepower på 19 tonn, vil begynne å levere for DACHSER til Hamburg sentrum i midten av 2023.

I Magdeburg skal DACHSER etter planen starte driften av en Hyundai Xcient-lastebil med hydrogenbrenselcelle tidlig i 2023. Kjøretøyet, som har en total tillatt vekt på 27 metriske tonn og byr på 18 palleplasser, har en rekkevidde på opptil 400 kilometer, noe som betyr at den kan brukes til drift med to skift. Lastebilen skal kjøres av profesjonelle sjåfører som fullfører opplæringen hos DACHSER i år. Mens FCEV-lastebilen testes innen regional distribusjon til Magdeburg-området om dagen, skal den om natten kjøre til DACHSERs filial i Berlin-Schönefeld i systemtrafikk. Til nattdrift vil nullutslippskjøretøyet være utstyrt med en tandem vekselflakhenger. Anlegg der lastebilen kan fylles med hydrogen vil være tilgjengelig i nærheten av de to DACHSER-filialene i Magdeburg og Berlin når kjøretøyet leveres.

 

Som en del av en studie med Kempten University of Applied Sciences har vi allerede fastslått at det er betydelig potensial for hydrogenlastebiler i DACHSERs europeiske gruppenettverk.

Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) og styremedlem i DACHSER

DACHSERs kontraktspartner i dette prosjektet er H2 Delivery Truck Pool GmbH & Co. KG i Magdeburg. Salgsselskapet er en del av H2 Green Power & Logistics GmbH, som presenterte hydrogendrevet kommersiell kjøretøylogistikk med Hyundai Xcient FCEV-lastebilen på sitt «roadshow», som besøkte elleve tyske byer i slutten av 2021.

Utslippsfritt i Hamburg

Fra midten av 2023 vil DACHSER bruke en Bluepower 1938 FCEV-lastebil fra Bremen-baserte Enginius – et datterselskap av Faun Group – til leveranser i sentrum av Hamburg. Lastebilen vil utfylle DACHSERs konsept om utslippsfri levering, som omfatter null lokale utslipp og har planlagt lansering i Hamburg allerede høsten 2022. Bluepower 1938 har en tillatt totalvekt på 19 tonn og kan transportere opptil 18 paller med varer, med sin faste kassehenger. Den estimerte rekkevidden på 250 kilometer, pluss reserve, er ideell for leveranser i bysentrum og tilbyr også svært høyt rekuperasjonspotensial. 

«Vi ser frem til å introdusere de første hydrogenlastebilene i DACHSER-nettverket, da dette betyr at vi vil kunne skaffe verdifull praktisk erfaring med dem.» avslutter Hohm.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com