Støtte til nødhjelpsarbeidet i Tyrkia og Syria

Jordskjelvet i grenseområdet mellom Tyrkia og Syria har medført ufattelige lidelser. DACHSER gir støtte til nødhjelp gjennom sitt samarbeid med hjelpeorganisasjonen for barn, terre des hommes.

Tepper, madrasser, toalettartikler og babyutstyr distribueres som en del av nødhjelpen i Aleppo, Syria.

Jordskjelvet i grenseområdet mellom Tyrkia og Syria har ført til ufattelige lidelser. Til tross for heltemodig innsats fra redningsarbeidere og overlevende har mange mennesker mistet livet. Bygninger og hus har blitt ødelagt eller ubeboelige.

«Tankene våre går til menneskene i katastrofeområdet som har mistet slektninger og venner. Akutt hjelp i denne nødssituasjonen er nå førsteprioritet for oss», sier Burkhard Eling, CEO i DACHSER.

DACHSER har derfor valgt å donere 50 000 euro til terre des hommes’ nødhjelpsarbeid. «Support to Life», som er den tyrkiske partnerorganisasjonen til terre des hommes, gir de rammede telt og tepper, varme klær, mat, rent drikkevann og medisiner. De har fokus på sårt tiltrengt babymat, men også tepper, varmeovner, bleier og medisiner distribueres lokalt. Familier blir også fraktet ut av jordskjelvområdene, da offentlig transport har brutt sammen.

Mange er berørt

DACHSER har vært aktiv i Tyrkia i over ti år. De to forretningssegmentene ASL og Road Logistics har til sammen 75 ansatte, som alle heldigvis er i god behold. Mange av dem er imidlertid påvirket og berørt av katastrofen, hvor mange har familie, venner eller bekjente som bor i katastrofeområdet, noe som også gjelder for mange DACHSER-ansatte med røtter i Tyrkia eller Syria.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com