Golden Week i Kina  – slik påvirker det transporttjenester

National Day Golden Week er en syvdagers nasjonal høytid i Kina. 1. oktober hvert år markeres grunnleggelsen av Folkerepublikken Kina, og i den forbindelse er hele uka fra 1. til 7. oktober offentlige fridager. I likhet med de fleste andre selskaper holder DACHSER i Kina stengt denne uken, og gjenopptar til normal drift 8. oktober.

De fleste bedrifter og fabrikker er stengt hele uken, med redusert eller ingen produksjon som følge av dette. Flyplasser og havner vil fortsatt være i drift, men med redusert bemanning.

Offentlige instanser som tollkontorer er som regel stengt mellom 1.–3. oktober. Ettersom Kina – en av verdens største økonomier og ledende produksjonsland – stopper opp i en hel uke, og fabrikkene ikke nødvendigvis er i full drift igjen når uka er over, vil nedgangen i produksjonsvolumet ha ringvirkninger i de globale forsyningskjedene. 

Vær dermed OBS på dette:

  • Snakk med leverandører og kunder i god tid i forveien for å sørge for at man har tilstrekkelig varebeholdning og realistiske forventninger i kjølvannet av Golden Week. 
  • Din kontaktperson i DACHSER kan hjelpe deg med å gjøre forberedelser og utarbeide presise fraktprognoser for langsiktig planlegging. Slik kan DACHSER kan tilby de beste løsningene for budsjettet og tidsplanene dine. 
  • Legg inn bestillinger tidlig og vær oppmerksom på fristene for frakt av gods.

Kontaktpersoner ved DACHSER sine avdelinger vil være tilgjengelige om du har spørsmål eller forespørsler. 

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com