«Golden Week» i Kina  – slik påvirker det transporttjenester

«National Day Golden Week» er en syvdagers nasjonal høytid i Kina. 1. oktober hvert år markeres grunnleggelsen av Folkerepublikken Kina, og i den forbindelse er hele uken fra 1. til 7. oktober offentlige fridager. I likhet med de fleste andre selskaper holder DACHSER i Kina stengt denne uken, og gjenopptar normal drift 8. oktober.


De fleste bedrifter og fabrikker er stengt hele uken, med redusert eller stanset produksjon som følge av dette. Flyplasser og havner vil fortsatt være i drift, men med redusert bemanning på grunn av de lavere produksjonsvolumene i fabrikkene.

Offentlige instanser som tollkontorer er som regel stengt mellom 1.–3. oktober. Ettersom Kina – en av verdens største økonomier og ledende produksjonsland – stopper opp i en hel uke, og fabrikkene ikke nødvendigvis er i full drift igjen når uken er over, vil nedgangen i produksjonsvolumet ha ringvirkninger i de globale forsyningskjedene. 

 Kunder skal derfor ha følgende i bakhodet:

  • Med kommunikasjon med leverandører og kunder god tid i forveien er det mulig å sørge for at man har tilstrekkelig varebeholdning og realistiske forventninger i kjølvannet av friuken. 
  • Kontaktpersoner i DACHSER kan hjelpe deg med å gjøre forberedelser og utarbeide presise fraktprognoser for langsiktig planlegging, slik at DACHSER kan tilby de beste løsningene for budsjettet og tidsplanene dine. 
  • Legg inn bestillinger tidlig og vær oppmerksom på fristene for frakt av gods.

Lokale kontakter ved DACHSER sine avdelinger vil være tilgjengelige for å svare på spørsmål.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com