Oppkjøpet av Frigoscandia er gjennomført

Den 4. mars fikk DACHSERs oppkjøp av den svenske matlogistikkleverandøren Frigoscandia AB grønt lys fra de europeiske konkurransemyndighetene. Dette innebærer at DACHSER har full eierskap over Frigoscandia, som nå integreres som en del av DACHSERs omfattende Food Logistics-nettverk.

Fra venstre: Burkhard Eling, CEO i DACHSER, Peter Haveneth, CEO i Frigoscandia og Alexander Tonn, COO Road Logistics i DACHSER.
Fra venstre: Burkhard Eling, CEO i DACHSER, Peter Haveneth, CEO i Frigoscandia og Alexander Tonn, COO Road Logistics i DACHSER.

Mot slutten av desember inngikk DACHSER en avtale om å anskaffe Frigoscandia, den ledende leverandøren av temperaturkontrollert og frossen logistikk i Norden. Dette muliggjør DACHSERs utvidelse av Food Logistics-nettverk inn i de nordiske landene. Etter godkjenning fra Europakommisjonen i februar ble oppkjøpet fullført 4. mars, og nå står integreringen i DACHSER-nettverket for døren: «Oppkjøpet er en betydelig styrking av posisjonen vår innen matlogistikk i Norden», sier Burkhard Eling, CEO i DACHSER. «For Frigoscandia er integreringen i DACHSER et viktig skritt mot langsiktig og trygg utvikling i et dynamisk voksende selskap. Frigoscandia passer svært godt inn i virksomheten vår og vekststrategien vår i Norge, Sverige og Finland. Begge selskapene deler en felles forståelse av verdier og kvalitet.»

Vi har hatt et vellykket samarbeid med DACHSER siden 2019. Oppkjøpet er et logisk skritt inn i fremtiden for oss, og derfor ser vi frem til å fortsette å utvikle oss som en del av DACHSER-familien. Vi kommer til å styrke tjenestetilbudet vårt og knytte de nordiske matlogistikkmarkedene til Europa.

Peter Haveneth, CEO i Frigoscandia

DACHSER er for tiden representert i Norden med European Logistics, produktene for transport og lagring av industri- og forbruksvarer. Frigoscandia, som har hovedkontor i Helsingborg i Sverige, har et tett og effektivt nettverk for distribusjon av temperaturkontrollert og frossen mat. Selskapet tilbyr transporttjenester over hele Sverige gjennom et landsdekkende nettverk. For å levere disse tjenestene samarbeider selskapet med samarbeidspartnere, men det har også sin egen lastebilflåte. Når det gjelder internasjonal mattransport, tar Frigoscandia seg av vei-, fly- og sjøtransport, og selskapet har virksomhet i 51 markeder. I tillegg har selskapet lagervirksomhet – med tolv logistikkfasiliteter for lagring av mat i Sverige, og tre i Norge. I 2022 omsatte Frigoscandia for rundt 300 millioner euro.

Tillit til samarbeid

Siden 2019 har Frigoscandia vært samarbeidspartner for Norge, Sverige og Finland i European Food Network, en sammenslutning av ledende europeiske matlogistikkleverandører i 34 land, som DACHSER grunnla og administrerer som systemleder. Oppkjøpet fører ikke til doble strukturer i Norge, Sverige og Finland. «Med Frigoscandia integrerer vi et velkjent matlogistikkselskap som fullt ut deler vår forståelse av resultater og kvalitet. For våre kunder i Nord-Europa og resten av Europa betyr dette økt tilgang til et matdistribusjonsnettverk som setter kvalitet og pålitelighet i høysetet», sier Alexander Tonn, COO Road Logistics og Managing Director DACHSER Food Logistics i DACHSER.

Frigoscandia skal fortsatt ledes av CEO Peter Haveneth og hans erfarne ledergruppe. «Vi har hatt et vellykket samarbeid med DACHSER i European Food Network siden 2019. Oppkjøpet er et logisk skritt inn i fremtiden for oss, og derfor ser vi frem til å fortsette å utvikle oss som en del av DACHSER-familien. Vi kommer til å styrke tjenestetilbudet vårt og knytte de nordiske matlogistikkmarkedene til Europa», sier Haveneth.

Når transaksjonen er fullført, vil alle Frigoscandias rundt 1300 ansatte overføres til DACHSER, noe som betyr at det totale antall DACHSER-ansatte i Norden vil øke til rundt 2000. «Vi er glade for å kunne ønske våre nye kolleger velkommen til DACHSER», avslutter Tonn. 

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com