Sikre leveranser

De siste årene har forsyningskjeder vist seg å være stadig mer skjøre og sårbare. Årsakene er mangfoldige. Med dette bakteppet diskuterer CEO Burkhard Eling hvordan DACHSER kan styre komplekse forsyningskjeder.

Burkhard Eling, CEO hos DACHSER.

De siste 18 månedene har avslørt noen av de svake punktene i det globale økonomiske systemet: Just-in-time-prinsippet med knapp lagerbeholdning, fokuset på individuelle produksjonsanlegg i Asia og den ensidige opptattheten av effektivitet og kostnader var alt basert på strukturer som viste seg å være for skjøre og følsomme for forstyrrelser.

Mange selskaper har analysert forsyningskjedene sine og iverksetter konkrete tiltak, som å utvide lagerkapasiteten i Europa og USA, desentralisere produksjonen og hente inn råvarer og mellomprodukter fra flere leverandører. Målet er kort sagt forsyningssikkerhet. Det innebærer imidlertidig ikke en overgang til deglobalisering. Forsyningskjedene vil fortsatt være globale, men de kommer til å bli mer komplekse.

Å finne løsninger under vanskelige forhold

Hos DACHSER har vi ingen problemer med å administrere komplekse forsyningskjeder – det er faktisk kjernekompetansen vår. Utsiktene er likevel dystre: enorme kostnadsøkninger på nesten alle områder kommer til å kvele etterspørselen og dermed bremse dagens vekstmoment betydelig.

Vi jobber allerede hardt med å forberede oss på dette scenariet. Vi investerer for eksempel i digitalisering og automatisering for å gjøre forsyningskjedene mer effektive og mer transparente. Samtidig investerer vi i menneskene i DACHSER. Når alt kommer til alt, er det digitale ferdigheter på alle nivåer i selskapet som vil avgjøre om vi kommer til å lykkes i fremtiden.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com