56 års ekspertise med løsninger til industrien

TESS ble etablert i Drammen i 1968 og har siden den gang vokst til å bli en ledende leverandør av industriprodukter over hele Norge. Partnerskapet med DACHSER gir logistikktjenester som møter de strenge kvalitetskravene i industrien.

TESS har levert slanger til ulike formål i over 55 år.
TESS har levert slanger til ulike formål i over 55 år.

Teknisk Service AS ble etablert av Erik Jølberg og Olav Gunnar Nygaard i Drammen i 1968. I dag bedre kjent som TESS, har stiftelsen mer enn 140 servicesentre spredt over alle fylker i Norge, samt i syv land. Som komplett leverandør av slanger, tilbehør og driftsprodukter for ulike industrier som landbasert, offshore, shipping, havbruk og entreprenører, er løftet deres til kundene enkelt: «Kundene våre skal komme tilbake, ikke produktene». Derfor tilbyr TESS flere forsyningsløsninger samt Partnershops, med anerkjente merkevarer, som er nøye utvalgt og skreddersydd med dedikerte kundeveiledere og høy teknisk kompetanse.

En faghandel med et vidt spekter av varer krever samarbeid med en erfaren logistikkleverandør, som har god kontroll på prosessene som kreves ved parti- og stykkgodsforsendelser. TESS tilbyr ikke bare et bredt spekter av produkter, men også et omfattende utvalg av tjenester rettet mot sine kunder. Disse tjenestene strekker seg fra support og vedlikehold, til sikring av kontinuerlig drift. I tillegg prioriterer TESS å opprettholde høy oppetid og sikker drift for kundene sine. Derfor er det viktig med en effektiv forsyningskjede, hvor transparens og synlighet i vareflyten er nøkkelkomponenter. Gjennom DACHSERs sporingsplattformer kan TESS raskt få innsikt i alle prosesser, da godset kontinuerlig skannes gjennom hele forsyningskjeden. Det tette samarbeidet gjennom hele leveringskjeden gjør det enklere å identifisere, evaluere og håndtere potensielle risikoer som kan påvirke driften. Ved å overvåke og spore forsyningskjeden i sanntid, kan fortjeneste og fleksibilitet opprettholdes helt frem til leveringsvinduet, selv fra mange kilometer unna.

Solid erfaring

Janne Enderud, transportansvarlig i TESS Logistikk AS, forteller om et samarbeid som startet i 2014 etter behov for logistikkløsninger for import fra Tyskland: 

–  DACHSER kunne tilby gode logistikkløsninger til Tyskland, og dette samarbeidet har over tid utviklet seg til flere steder i Europa. Med ett av sine hovedknutepunkt i Überherrn, Tyskland, tilbyr DACHSER en kombinasjon av direkte og systembaserte logistikktjenester. Dette resulterer i betydelige tids- og kapasitetsbesparelser, og muliggjør en smidig og effektiv forsendelsesprosess, på tvers av alle landegrenser. På denne måten styrker TESS sin konkurranseevne og opprettholder den høye kvaliteten de har vært kjent for i mer enn et halvt århundre, sier Enderud.

Reisen på 56 år med dedikasjon til å betjene industrien med løsninger, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord, stiller store krav til kundetilfredshet.

Usikkerhet er blitt en større del av mange bedrifters hverdag, og dermed blir tilpasning viktigere for å minimere forstyrrelser gjennom hele verdi- og forsyningskjeden. Ved å benytte seg av IT-integrasjon og transitterminaler, unngår TESS økte kostnader og tapte inntekter på grunn av feil i leveringsprosessen eller manglende overholdelse av leveringstidspunkter. Dette gir deres kunder den nødvendige forutsigbarheten og tryggheten gjennom hele kundereisen. Med 28 års erfaring innen logistikk i TESS, understreker Janne Enderud viktigheten av en strategisk tilnærming til logistikk: – Dette gir ikke bare kostnadsbesparelser, men også effektiviteten i forsyningskjeden, som igjen har resultert i en økning i kundetilfredshet for oss, sier hun.

DACHSER og TESS har samarbeidet i ti år, og samarbeidet fortsetter å utvikle seg.
DACHSER og TESS har samarbeidet i ti år, og samarbeidet fortsetter å utvikle seg.

Langvarig samarbeid

Det ti år lange partnerskapet med TESS har vist seg å være fruktbart på flere områder. I mars deltok DACHSER som eneste logistikkleverandør på Industriens Markedsplass, en begivenhet der TESS samler viktige kunder og ledende aktører innen leverandørindustrien for faglige oppdateringer rundt industriens fremtid. I år var fokuset blant annet på digitalisering og innovasjon, et engasjement både TESS og DACHSER deler. Benjamin Fjellheim, Sales Manager i DACHSER Norway legger vekt på en felles forståelse:

– TESS er blitt en viktig samarbeidspartner for oss, og vi deler innsikt og erfaringer. Dette gjør det mulig for oss å kontinuerlig forbedre vårt logistikktjenestetilbud i tråd med de stadig skiftende behovene i industrien, sier Fjellheim.

DACHSER over hele verden
Kontakt oss
Kontakt Ingrid Øie Communications Consultant Nordic
+45 36 34 77 77 ingrid.oie@dachser.com