Nyheter

Nye glass til Big Ben

Fra Øvre Pfalz til London: DACHSER leverer glasskiver, håndblåst ved Glashütte Lamberts, til Storbritannia. Glasskivenes destinasjon er det verdensberømte Elizabeth Tower i London.

Glashütte Lamberts reproduserte glasset til urskivene i Big Ben
Glashütte Lamberts reproduserte glasset til urskivene i Big Ben

Elizabeth Tower, bedre kjent som Big Ben, er et av Londons mest kjente landemerker. De fire imponerende urskivene, som alle er syv meter i diameter, har også gitt det navnet "Clock Tower". Den ikoniske konstruksjonen er for tiden under renovering, og planen er at klokkene igjen skal kunne kime i all sin prakt innen 2021. Renovasjonsarbeid utføres også på urkivene ved hjelp av glass fraktet fra Waldsassen i Tysklands Øvre Pfalz-region. Det er nemlig her Glashütte Lamberts, for hånd, har reprodusert glasset til Big Ben's urskiver i tillegg til 1300 glassplater for det berømte tårnet. «Det er et av de mest kjente landemerkene i verden. Og det er spesielt rørende å tenke på at det er vi som lager glasset til det. Det er noe vi er stolte av», sier Robert Christ, markedsføringssjef i Glashütte Lamberts.

Brukes allerede for leveranser til Buckingham Palace

Selskapets logistikkpartner DACHSER håndterer transport fra Øvre Pfalz til Dartford nær London. Å frakte dette skjøre godset krever presisjon og høy kompetanse. Men ekspertene hos DACHSER sørger for at transporten foregår trygt og at glasset ankommer leveringsdestinasjonen uskadd.

«Det er et av de mest kjente landemerkene i verden. Og det er spesielt rørende å tenke på at det er vi som lager glasset til det. Det er noe vi er stolte av». Robert Christ, markedsføringssjef i Glashütte Lamberts.

De har tross alt den nødvendige erfaringen: DACHSER Logistics Center Hof har nemlig allerede levert glass laget av det veletablerte selskapet til Storbritannia for Buckingham Palace. "Vi har samarbeidet med Glashütte Lamberts siden 2009, og tjener dem i andre europeiske land," sier Angela Puchtler, salgsdirektør i DACHSER Logistikzentrum Hof.

DACHSER leverer håndblåst glass til England for glassprodusenten Glashütte Lamberts.
DACHSER leverer håndblåst glass til England for glassprodusenten Glashütte Lamberts.

342 glassplater blir til en urskive

Etter de har blitt pakket i trekasser og festet på paller, blir glassplatene fraktet direkte til det berømte landemerket i London, hvor de skal installeres. Her blir de kuttet til, slik at de passer til tårnets klokkeflater. Fra og med neste år vil omtrent 1.300 glassplater fra Bayern pryde det som trolig er det mest berømte tårnet i England. "Vi samarbeider med kundene våre for å utvikle transportløsninger for helt spesifikke krav som disse," sier Puchtler. "Og det sier seg selv at vi er ganske stolte over at vi som logistikkspesialister har deltatt i å gjenopprette Elizabeth Tower til sin tidligere prakt."

Kontakt Alexandra Hartung Communications Manager Nordic